Nemet mond a munka törvénykönyvének módosítására, a javaslat elfogadása esetén pedig utcai demonstrációkon tiltakozik a döntés ellen a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a párt munkaügyi kabinetjének elnöke.
Lantos János arról beszélt: eddig sem volt dolgozóbarát a hazai szabályozás, de a módosításokkal a törvény "szintet lép" a munkavállalók kizsákmányolása terén, ráadásul a tervezett intézkedések felerősíthetik, felgyorsítják a hazai munkaerő-piac negatív trendjeit.
Elfogadhatatlanak nevezte, hogy "előfordulhatna, hogy már egyetlen egy szabadnapjáról sem rendelkezhetne egy magyar dolgozó", holott pártja az erre jelenleg rendelkezésre álló hét napot is kevésnek tartja.
Lantos János felháborítónak nevezte, hogy a megváltozott egészségügyi állapotú munkavállalókat akár végkielégítés nélkül is elbocsáthatnák. Azt hangsúlyozta, vannak olyan ágazatok, ahol "a gyár termeli ki" az egészségkárosodással élő dolgozókat.
A Mi Hazánk politikusa kifogásolta azt is, hogy csak tíz napra emelnék a gyermek születése után járó apaszabadságot; emlékeztetett arra, hogy pártja korábban egyhavi távolléti lehetőséget sürgetett erre az esetre.
(MTI)