A cigánytábor maradványait is lángralobbantották a cigány megszállás ellen tiltakozó nápolyiak. A kivonult tűzoltók egy órai munka után tudták megfékezni a lángokat, a cigányok által hátrahagyott szeméthegynek köszönhetően azonban a környéket sűrű füst lepte el, a közlekedést ideiglenesen le kellett állítani a rossz látási viszonyok miatt- adta hírül az APcom.
A nápolyiak határozott fellépést egy májusi gyerekrablási ügy váltotta ki, amikor egy román állampolgárságú cigány nő megpróbált elrabolni egy olasz kisgyermeket.
Ne költsék az adónkat cigánybűnözőkre
Kedd reggel a nemzeti érzelmű Északi Liga párt tagjai egy Velence mellett épülő cigánytábor felépítése ellen tiltakoztak a helyszínen: Mestrében- tudatta több olasz portál. A tábor felépítésére ugyanis 2.800.000 eurót utaltak ki a hatóságok. Az az pénz a velencei emberek pénze, nem pedig a nomádoké - közölték nagyon helyesen a cigánybűnözés ellen tiltakozók és árulással vádolják a polgármestert.
A tiltakozók blokád alá vették az építkezést, incidensre azonban nem került sor.
Kuruc.info: Hogy később ez a hordamenhely is lángra lobban-e, még nem tudni. Mindenesetre az olaszok érthetően már 2-3 millió euró cigánycélra való elköltése ellen is tiltakoznak, miközben nálunk évi ezermilliárd forintok folynak el a magyarok adójából a cigánybűnözők szaporítására.
(NewsIn,Szent Korona Rádió)