A kamupártok mellett az egykor valós támogatással rendelkező pártok (pl. a Jobbik) szoktak élni a politikusbűnözésnek azzal a formájával, hogy törvénytelen adatbázisból hamis ajánlást adnak le a nevünkben, ez azonban könnyen ellenőrizhető, hívja fel a figyelmet X-bejegyzésében Novák Előd.
Ezen az oldalon pl. ügyfélkapus eléréssel rendelkezők a Bejelentkezés gombra kattintva könnyen lekérdezhetik, mely pártra adott jelölésüket rögzítették.
Mivel a választási irodák csak addig folytatják a leadott ajánlások tételes ellenőrzést, amíg az érvényes ajánlások száma eléri a jelöltséghez, illetve listaállításhoz szükséges számot, csak az így ellenőrzött és ideiglenesen rögzített ajánlások kereshetők vissza, tehát nem feltétlenül minden ajánlásunkat láthatjuk itt, de lehet meglepetés.
Amennyiben valótlan ajánlást adtak le az adatainkkal, emailben feljelentést tehetünk, ehhez sablonlevelet a novak.elod@mihazank.hu címen lehet kérni, illetve ezen a címen én is várom a visszaélések bejelentését, hogy lássuk: mely pártok csalnak? - írja a Mi Hazánk alelnöke.