Nem folytatta színvonaltalan ügynöközését Vona Gábor gárdaalapító, s visszafogottabb stílusban próbálta elmagyarázni, miért kellett leváltaniuk Dósa Istvánt a Magyar Gárda éléről. Az ex-főkapitány ellenben folytatta az alaptalan fröcsögést, holott most ő reagálhatott.
Dósa legkonkrétabb vádja, hogy Vonáék a Jobbik párthadseregeként kívánták kezelni a Gárdát. Ez az eddig csak balról hallott vád azonban nem tűnik igaznak az elmúlt egy év alapján. Hogy a gárdisták tagdíjai a Jobbikot segítik, az csak nagyon áttételesen lehet igaz, vagy méginkább fordítva, hiszen a jobbikos támogatók is inkább a Gárdának adták adományaikat az elmúlt egy évben, sőt a Jobbik infrastruktúráját használta az irodával nem is rendelkező mozgalom.
Dósa mellesleg portálunknak korábban azzal tagadta meg a nyilatkozattételt, hogy "a Kuruc bennünket támadó cikkei mögött Jobbikos szándékok állnak". Ez az összeesküvés-elmélete sejtetni engedi, hogy az üldözési mánia elhatalmasodott rajta. Az őket "támadó" cikkeinkről pedig annyit, hogy valójában inkább a legfőbb médiatámogatója voltunk a hálátlan vezetésű Magyar Gárdának. Mindenki hibázik, s a hibát kritikával kell illetni. Ha egy szakaszuk multiban való vásárlásra buzdít, vagy egy kapitányuk méltatlan képet tesz közzé magáról, az nem a mi hibánk.
A Mokka című reggeli műsorban előbb Vona Gábor, majd negyed órás kihagyással Dósa István volt a vendég hasonló időkeretben.
Kuruc.info