Nem meglepő módon marad el a hazafias együtteseink Nagyudvarnokra meghirdetett koncertje a holnapi Dunaszerdahely AC - Slovan Pozsony bajnoki rangadó után. A stadiontól 3 kilométerre található, színtiszta magyar település polgármestere, Tóth Ernő meghajolni kényszerült a szovák nemzetbiztonsági hivatal fenyegetésére...
A 700 főt befogadni képes kultúrház önkormányzati tulajdonosaként tegnap felmondta a több hete megkötött terembérleti szerződését, amit egy dunaszerdahelyi kft.-vel kötött. A cég egyébként több mint másfél évtizede szervez magyar kulturális rendezvényeket és koncerteket a Felvidéken.
A koncertszervező cég tulajdonosa megdöbbenéssel vette tudomásul a megfélemlített polgármester "döntését", akit a szlovák erőszakszervezet képviselői Sziva Balázs zenekarainak fellépése esetén államellenes izgatással, Szlovákia területi integritásának megkérdőjelezésével vádoltak volna a 96/1991-es törvényük (akkor még nem is volt Szlovákia! - a szerk.) alapján.
"A tegnap esti kényszerű lemondás után a mai nap még megpróbáltunk más, a környéken fekvő magyarlakta (csak olyan települések vannak a Csallóközben - a szerk.) telpülés vezetőjével megegyezni, hogy fogadják be rendezvényünket, de volt, ahol talán érthető okokból halottak napja miatt (a temető a kultúrház mellett áll), máshol pedig a tót hatóságoktól való félelmük miatt nem tudtak segíteni a koncertek megtartásában. Kaptunk azonban ígéretet, hogy tavasszal lesz település, ahol szívesen látják a Hungaricát és a Romert, bár a hatóságok törvénytelen zsarolásával kikényszerített lemondás után meglehetősen szkeptikus vagyok az ilyen igérvények beváltásának tekintetében. Mindennek ellenére a zenekarok tagjaival és sok száz magyar hazafival ott leszünk Dunaszerdahelyen a Szent István téren 10.30-kor felavatásra kerülő Turul-emlékműnél és a stadionban is" - mondta a Gőbl Gábor főszervező.
(Kuruc.info)

Tóth Ernő is csak ennyire "magyar". A fax a +421-31-551-63-44-es számról érkezett