Összefogtak a különböző magyar labdarúgóklubok szurkolótáborai, és tüntetésre hívnak mindenkit, akit felháborítottak a szombaton Dunaszerdahelyen történtek.
A magyar szurkolótáborok „Ne bántsd a magyart” címmel szombatra terveznek demonstrációt Budapestre, a Külügyminisztérium elé. Céljuk, hogy tiltakozzanak a „szlovákok magyarellenes, fizikai és lelki brutalitása ellen”, illetve követeljék a magyar kormánytól a határon túli „és inneni” magyarság feltétlen és tevékeny védelmét. Ezeken felül a közvélemény figyelmét szeretnék ráirányítani az összefogásban rejlő lehetőségekre - olvasható a szervezők közleményében.
A rendezvény politikai jellegű, de a szervezők hangsúlyozzák, hogy céljuk nemzet-, és nem pártpolitikai. Örömmel veszik, ha politikai pártok, mozgalmak vagy civil szervezetek kifejezik az ügy melletti elkötelezettségüket. Ettől függetlenül kérnek minden politikai tényezőt, hogy ne viselje pártja jelképeit, ha megjelenik a demonstráción. Bár a rendezvényt szurkolótáborok szervezik, de minden magyart várnak a szombati demonstrációra.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatott, hogy a demonstrációt kedd reggelig hivatalosan még nem jelentették be. A rendőrség azonban tud a demonstráció szervezéséről, feltehető, hogy a szervezők be is fogják jelenteni.
(FH)