2019. december 6., péntek, Miklós, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Orosz hackerek ellen emeltek vádat Amerikában - csak éppen azt nem tudják, hol vannak22:18 Az érdi rendőröknek sem kell érzékenyítés, tisztában vannak a cigány népszokásokkal21:51 Netanjáhu neje szerint Bibi és ő az izraeli igazságszolgáltatás inkvizíciójának áldozatai21:30 Diák késelt tanárt egy győri iskolában21:10 Nem csak a székelyeknél, Csukcsföldön is baj van a medvékkel20:52 Megállt az élet Franciaországban20:23 Medvegyev: az EU-nak kellene fegyvernyugvást hirdetnie Moszkvával szemben19:30 Egy tábornok emlékére18:40 A Keleti pályaudvar volt egy német- és nemzetellenes Meki-propagandafilm helyszíne18:17 Felvidéken is lecsapnak a "rasszistákra" - de persze nem a magyarellenességük, hanem a cigányterror nevén nevezése miatt17:28 Szólás- és véleményszabadság vagy terror? Mi jellemzi ma Merkelisztánt?16:51 Készül a vádirat Trump ellen - persze csakis a demokrácia védelmében16:14 Amatőr vesztegető: betette a húszezrest egy borítékba, és elküldte a katasztrófavédelemnek15:50 Ilyen egy haladó ország gyöngédsége: szülei feljelentették a dzsihadistát, de az osztrákok megszüntették a nyomozást15:35 Családi kör rokoni pofonokkal Vértesszőlősön
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Az Országos Szlovák Önkormányzat elítél "minden etnikailag motivált szóbeli és fizikai támadást"

Reklám

Az Országos Szlovák Önkormányzat a leghatározottabban elítél minden olyan etnikailag motivált szóbeli és fizikai támadást, amely a magyar-szlovák szembeállítást, a nemzeti kisebbségek megfélemlítését célozza – áll az önkormányzat elnöke, Fuzik János által írt és a távirati irodához szerdán eljuttatott közleményben. Emellett őszintén remélik, hogy a közelmúlt magyar-szlovák viszonyt rontó eseményeit objektív kivizsgálás követi a jószomszédi kapcsolatok fenntartása mellett.
Az utóbbi napokban a magyar-szlovák viszonyt rontó eseményekkel kapcsolatban Fuzik János arról írt, hogy az Országos Szlovák Önkormányzat mély megdöbbenéssel kíséri figyelemmel a magyar-szlovák viszony ismételt kiéleződésének eseményeit. A magyarországi szlovákság a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt, azok elkötelezett építője. Ennek okán a leghatározottabban elítél minden olyan etnikailag motivált verbális és fizikai támadást, amely a két nép szembeállítását, a nemzeti kisebbségek megfélemlítését célozza. Történjék ez szónoki emelvényekről, futballstadionokban, nemzeti zászlók égetése, gyalázkodó feliratok firkálása, vagy nemzetiségi helységnévtáblák lemázolása során.
Az Országos Szlovák Önkormányzat őszintén reméli, hogy a közelmúlt nem kívánatos eseményeit azok objektív kivizsgálása, jogszerű lezárása és a jószomszédi kapcsolatok továbbépítése követi. Olyan szomszédságé, amely méltó a magyar és a szlovák nép közös történelmi múltjának pozitív értékéheihez, kulturális kötődéseihez, a két ország európai uniós tagságához.
Az Országos Szlovák Önkormányzat a továbbiakban is a megbékélés folyamatát, a magyar és a szlovák nép baráti együttélését kívánja szolgálni úgy a kormányközi Magyar-Szlovák Kisebbségi Vegyes Bizottság keretében, mint minden más politikai, kulturális és civil fórumon – zárul az Országos Szlovák Önkormányzat közleménye.
(OS)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready