Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:05 Újabb rekord: Romániában meghaladta a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma13:45 Felfüggesztettet kapott a koronavírusos álhíreket gyártó "kattintásvadász"13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain08:16 Járdán (is) menekülő motoros üldözéséről tett közzé videót a rendőrség
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Az Országos Szlovák Önkormányzat elítél "minden etnikailag motivált szóbeli és fizikai támadást"

Reklám

Az Országos Szlovák Önkormányzat a leghatározottabban elítél minden olyan etnikailag motivált szóbeli és fizikai támadást, amely a magyar-szlovák szembeállítást, a nemzeti kisebbségek megfélemlítését célozza – áll az önkormányzat elnöke, Fuzik János által írt és a távirati irodához szerdán eljuttatott közleményben. Emellett őszintén remélik, hogy a közelmúlt magyar-szlovák viszonyt rontó eseményeit objektív kivizsgálás követi a jószomszédi kapcsolatok fenntartása mellett.
Az utóbbi napokban a magyar-szlovák viszonyt rontó eseményekkel kapcsolatban Fuzik János arról írt, hogy az Országos Szlovák Önkormányzat mély megdöbbenéssel kíséri figyelemmel a magyar-szlovák viszony ismételt kiéleződésének eseményeit. A magyarországi szlovákság a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt, azok elkötelezett építője. Ennek okán a leghatározottabban elítél minden olyan etnikailag motivált verbális és fizikai támadást, amely a két nép szembeállítását, a nemzeti kisebbségek megfélemlítését célozza. Történjék ez szónoki emelvényekről, futballstadionokban, nemzeti zászlók égetése, gyalázkodó feliratok firkálása, vagy nemzetiségi helységnévtáblák lemázolása során.
Az Országos Szlovák Önkormányzat őszintén reméli, hogy a közelmúlt nem kívánatos eseményeit azok objektív kivizsgálása, jogszerű lezárása és a jószomszédi kapcsolatok továbbépítése követi. Olyan szomszédságé, amely méltó a magyar és a szlovák nép közös történelmi múltjának pozitív értékéheihez, kulturális kötődéseihez, a két ország európai uniós tagságához.
Az Országos Szlovák Önkormányzat a továbbiakban is a megbékélés folyamatát, a magyar és a szlovák nép baráti együttélését kívánja szolgálni úgy a kormányközi Magyar-Szlovák Kisebbségi Vegyes Bizottság keretében, mint minden más politikai, kulturális és civil fórumon – zárul az Országos Szlovák Önkormányzat közleménye.
(OS)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready