"Követeljük az Országos Szlovák Önkormányzattól, mint a magyarországi szlovákság vezető testületétől, hogy nyilvánosan ítélje el a szlovák állam rendőrsége részéről Dunaszerdahelyen elkövetett magyarellenes brutalitást (nem úgy mint az ügyben ez idáig kiadott „maszatoló”, általánosító közleményében, ahol holmi zászlóégetéssel meg táblafestéssel próbálta egy szintre hozni a történteket, elfeledkezve ráadásul arról, hogy azok pont válaszként történtek a dunaszerdahelyi eseményre), és kövesse meg ezzel legalább a saját részéről a magyar nemzetet."
PETÍCIÓ
Tisztelt magyarországi szlovák polgártársaink!
Mi magyarok a 2008 november 1-én a felvidéki Dunaszerdahelyen rendezett labdarúgó mérkőzés során a szlovák rendőrség által elkövetett minden indokot nélkülöző brutális magyarverésen való elemi felháborodásunk kapcsán fordulunk Önökhöz.
Önökhöz, akik ebben a magyar hazában békességben, a magyarság részéről – azt gondoljuk vitathatatlanul – toleranciával kezelve élhetnek, nemzetiségi identitásuk megélésében nincsenek gátolva (sőt), és emiatt semmilyen hátrányt soha nem kell elszenvedniük.
Kérjük, sőt követeljük Önöktől, hogy most valljanak színt a fent említett esemény kapcsán. Követeljük az Országos Szlovák Önkormányzattól, mint a magyarországi szlovákság vezető testületétől, hogy nyilvánosan ítélje el a szlovák állam rendőrsége részéről Dunaszerdahelyen elkövetett magyarellenes brutalitást (nem úgy mint az ügyben ez idáig kiadott „maszatoló”, általánosító közleményében, ahol holmi zászlóégetéssel meg táblafestéssel próbálta egy szintre hozni a történteket, elfeledkezve ráadásul arról, hogy azok pont válaszként történtek a dunaszerdahelyi eseményre), és kövesse meg ezzel legalább a saját részéről a magyar nemzetet.
Kérjük, ne késlekedjenek ezen nyilatkozatuk megtételével, és kérjük, ne próbáljanak kibújni alóla, időnyerés céljából hivatkozva a szlovák hivatalos szervek által lefolytatásra kerülő „vizsgálatok” majdani eredményének megvárására, mert ezen „alibi” vizsgálatokra mindannyian tudjuk, hogy nincs szükség. Az esetről bőségesen készült filmdokumentumok, személyes beszámolók sokasága a nyilvánosság előtt hever, ezek alapján bárki lefolytathatja a „vizsgálatot” arról, hogy mi történt, és beláthatja a kifejezetten magyarellenes megalázó és megfélemlítő célú rendőri akció tényét.
Őszintén reméljük, hogy józan, az önöket befogadó magyar nemzethez lojális megítélésükbe vetett reményünkben nem kell csalódnunk, ellenkező esetben szomorúan be kell lássuk, hogy eddigi toleráns és baráti viszonyulásunk Önökhöz egyoldalú volt és elhibázott.
Diósd, 2008. november 4.
Budaházy György (magyar hazafi)
Csatlakozunk: Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom

Záradék: A fenti petíció a http://www.petitiononline.com/DAC1101/petition.html címen aláírható, de kérünk minden magyar hazafit, hogy a petíció szövegét bemásolva, és a saját aláírt nevével ellátva egy e-mailben küldje meg az Országos Szlovák Önkormányzat oszo@slovaci.hu címére is. Köszönjük.