Negyvenkilónyi izmot szedett magára, mázsás súlyzókkal kondizik, igazi terminátorrá vált a börtönben a Pénzes Heni felgyújtásáért 15 évre ítélt K. András. Miközben Muki odabent a méretes tárcsákkal küzd, addig áldozata szülei idekint a sötét emlékekkel hadakoznak. A házaspárnak csak a felejtés hozhat gyógyulást, Pénzesék eladásra hirdetik házukat, hogy vele együtt démonaiktól is szabaduljanak.
Néhány nap múlva lesz három éve, hogy Henrietta örökre elment otthonról. Az összeégett lányra 2006. július 20-án hagymaszedő munkások találtak rá, Heni életéért még 3 hétig küzdöttek az orvosok – mindhiába. A bíróság 15 évre ítélte a 18 éves lány gyilkosát, K. Andrást. A 15 éves Muki 42 kilós kisfiúként került börtönbe, ahol ideje nagy részét a cellatársaival való harccal töltötte. Mukit tíznél is többször fenyítették meg a verekedésekért.
– Már senki sem zaklatja a fiamat, és ő sem bánt senkit – mondta lapunknak K. András édesanyja.
Henit három éve gyújtotta fel K. András, aki 42 kilós kissrácként került börtönbe. A fiú mára 80 kilóra hizlalta magát, könnyedén emelgeti a mázsás súlyokat
– Muki mindennap edzi magát, 80 kilóra hízott, a raboknak rendezett súlyemelő versenyeken indul, száz kilót gond nélkül felemel. Havonta látogatom őt, egy óra a beszélő. A fiam viszonylag jól viseli a bezártságot, bár még nagyon sok van hátra a büntetéséből, ha kedvezményt kap, akkor is csak nyolc év múlva szabadulhat – kesergett Juca mama. Amíg Muki a kecskeméti börtönben készül kinti életére, addig Pénzes Heni szülei továbbra sem lelik nyugalmukat. Eladásra hirdették a magyarcsanádi családi házat, falujukkal együtt ott hagynák szörnyű emlékeiket is.
– Élünk. De nem tudom, a történtekbe bele lehet-e nyugodni egyáltalán – mondta a Délmagyarországnak Pénzes Sándorné.
– Heni fényképe nincs kitéve, de a faluban minden rá emlékeztet. Nap mint nap találkozom a barátaival, osztálytársaival – tárta szét a kezeit Pénzesné. Ráadásul a szülők továbbra sem hiszik, hogy Muki egyedül követte volna el a gyilkosságot. Heni édesanyja azóta is kérdezősködik, és őt is rendszeresen keresik fel mindenféle szóbeszéddel. Ezért remélik Pénzesék, hogy könnyebb lesz, ha elköltöznek.
(Borsonline nyomán)