Négy embert ölt meg egy magányos lövöldöző egy finnországi bevásárlóközpontban csütörtökön - közölte a finn rendőrség. A fekete ruhába öltözött, 43 éves gyanúsítottat még nem sikerült elfogni.
A lövöldözés a Helsinki közelében található Espoo városában történt. A város rendőrfőkapitánya az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy négy halottja van a lövöldözésnek, egy nő és három férfi. Azt egyelőre nem tudják, hogy van-e több áldozat. A rendőrkapitány elmondta, hogy tudják, ki a támadó, de a 43 éves férfit egyelőre nem tudták elfogni, és nem tudják, hogy hol lehet.
A közép-európai idő szerint negyed tízkor kezdődött lövöldözés után kiürítették a második legnagyobb finn városban található bevásárlóközpontot. A területet a hatóságok lezárták, a tömegközlekedést elterelték. A finn sajtóban megjelent hírek szerint az ámokfutó egy kilenc milliméteres pisztolyt használt.
(FH)
Korábban írtuk: Lövöldözés volt csütörtökön egy finnországi bevásárlóközpontban. A finn közszolgálati tévé jelentése szerint egy fekete ruhás személy nyitott tüzet, legkevesebb négy járókelő megsebesült a Helsinkihez közeli Espoo városában.
A bevásárlóközpontot körülzárták, részben kiürítették, a helyszínre mentőautók érkeztek.
(MTI)