Bezár!
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:14 Izraelben debütált a Mi Hazánk: a zsidóknak nem tetszik a ferde hajlamú hősöket megjelenítő mesekönyv szakszerű kezelése21:45 Önjelölt Hamiltont fogtak a fővárosban: a Karácsony-szomorító a járdán előzte a kocsisort21:10 Ellenzéki tömegtüntetések zajlottak Oroszországban - több mint kétezer őrizetbe vétel, jövő hétvégén folytatják20:44 Elérte Afrika keleti partját az Eloise ciklon20:19 Férfikézilabda-vb: a lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a mieink19:30 Brit tudósok még nem döntötték el, hogy halálosabb-e az új koronavírus-variáns18:39 Leszedette az uniós zászlókat a pitvarosi polgármester17:24 Végső búcsút vettek Frankó Endrétől, az utolsó Puma-repülőtiszttől16:53 Húszi támadás meghiúsításával henceg a szaúdi agresszor16:29 A szokásos őrizetbe vételek Minszkben is15:54 Megdöntötték Ásotthalom '56-os rekordját, de holnap már havazás jön15:35 Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről14:58 Horvátország felfüggeszti a lakosság oltását14:30 Elrendelték a Telepy késelők letartóztatását14:14 A vezetés mellett a drog is a tatabányai fiatal vérében volt
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

Kuncze: a Strabagtól nem kaptunk pénzt, csak egy független osztrák intézettől

Reklám

Az SZDSZ elnöke szerint a párt nem kapott pénzt sem a Strabagtól, sem az Eurocontact nevû cégtõl, csak az osztrák Liberális Intézettõl egy "kisebb" összeget (2004-ben például mintegy 20 millió forintot). Kuncze Gábor annak kapcsán nyilatkozott errõl, hogy a Die Presse címû osztrák napilapban megjelent: a Strabag az Eurocontacton keresztül mintegy 50 millió forinttal támogatta a magyar liberális pártot.

Az osztrák szociáldemokraták egyik képviselõjelöltje elismerte: a magyar liberális párt pénzadományt kapott volt cégétõl, a Strabagtól 150–200 ezer euró közötti nagyságrendben. Alexander Zach ugyanakkor cáfolta, hogy a pénzbõl az MSZP is kapott.

Hans-Peter Martin független osztrák képviselõjelöltre hivatkozva a Die Presse közölte, Alexander Zach képviselõjelölt 2004-ben a Strabag építõipari konszerntõl kapott jutalékot továbbutalta a Magyar Szocialista Pártnak. – Konkrétan az M5-ös autópálya építésével kapcsolatos 15,2 millió euró összegrõl van szó, amelyet Zach cégén, az Eurocontacton keresztül fizettek ki – állítja Martin.

A konzervatív újság szerint a Strabag elismerte, hogy a 15 millió eurós jutalékot ötéves idõszak alatt végzett tervezõi, szakértõi és akvizíciós tevékenységért fizette ki az Eurocontactnak. Hans-Peter Haselsteinernek, a Strabag tulajdonosának a kifejezett kívánsága pedig az volt, hogy az Eurocontact a honoráriumának egy részét „a magyarországi politikai demokrácia támogatása érdekében pártközeli egyesületeknek és intézményeknek adományozza”. A Strabag szóvivõje szerint nem lehet tudni, mekkora összeget kapott a magyar címzett.

Kuncze Gábor, a szélsõliberális pártelnök díszmagyara pedig azt próbálta cáfolni, hogy bármi támogatást kaptak volna a Strabagtól vagy az Eurocontact nevû cégtõl. Azt ugyanakkor elismerte az SZDSZ vezetõje, hogy az osztrák liberális párt intézményétõl, a Liberális Intézettõl kaptak "kisebb" összeget. Kuncze Gábor szerint 2004-ben például mintegy 20 millió forintot kaptak, "de ez nem köthetõ a Strabaghoz".

Magyarországon a pártok csak az olyan donoroktól nem fogadhatnak el adományokat, amelyekben valamilyen állami szerepvállalás van, tehát állami vagy részben állami tulajdonú cégektõl, költségvetés által támogatott alapítványoktól, költségvetési szervektõl.

(MNO / MTI)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready