2019. október 16., szerda, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:47 Nemzetközi autótolvaj-bandát számolt fel a Készenléti Rendőrség07:31 Szerdán este szünetelnek a Magyar Közút online szolgáltatásai06:57 Erdogan elvárja a testvéri országok támogatását22:30 Az ukrajnai vezetés hallani sem akar a föderalizációról22:21 Menetrendszerűen viszik az élősködőket Olaszországba a hazaáruló római kormány jóvoltából22:13 Agyvérzést kapott egy sofőr az autópályán, a határátkelőtől 15 méterre sikerült megállítani a kamiont22:05 Az amerikai alelnök 24 órán belül Ankarába utazik21:55 Újra szól a davajgitár - 56-os rockmegemlékezés a Romerrel Újbudán21:35 Több embert ki kellett menekíteni a békési uszodából21:17 Oroszország csapatokat telepített a szíriai kormányerők és a török hadsereg közé20:54 Túl a választásokon, de a harc folytatódik20:12 Alkalomhoz illően: nyilas keresztrejtvénnyel idézhetik meg a múltat kedves olvasóink19:27 Tovább pörögnek a végrehajtások: a harmadik negyedévben is ezer feletti a számuk18:57 Von der Leyen Orbánt is bevonja a női kvótás játszadozásba18:30 Tíz éven át várta a világvégét a föld alatt egy holland apa és hat gyermeke
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

Kuncze: a Strabagtól nem kaptunk pénzt, csak egy független osztrák intézettől

Reklám

Az SZDSZ elnöke szerint a párt nem kapott pénzt sem a Strabagtól, sem az Eurocontact nevû cégtõl, csak az osztrák Liberális Intézettõl egy "kisebb" összeget (2004-ben például mintegy 20 millió forintot). Kuncze Gábor annak kapcsán nyilatkozott errõl, hogy a Die Presse címû osztrák napilapban megjelent: a Strabag az Eurocontacton keresztül mintegy 50 millió forinttal támogatta a magyar liberális pártot.

Az osztrák szociáldemokraták egyik képviselõjelöltje elismerte: a magyar liberális párt pénzadományt kapott volt cégétõl, a Strabagtól 150–200 ezer euró közötti nagyságrendben. Alexander Zach ugyanakkor cáfolta, hogy a pénzbõl az MSZP is kapott.

Hans-Peter Martin független osztrák képviselõjelöltre hivatkozva a Die Presse közölte, Alexander Zach képviselõjelölt 2004-ben a Strabag építõipari konszerntõl kapott jutalékot továbbutalta a Magyar Szocialista Pártnak. – Konkrétan az M5-ös autópálya építésével kapcsolatos 15,2 millió euró összegrõl van szó, amelyet Zach cégén, az Eurocontacton keresztül fizettek ki – állítja Martin.

A konzervatív újság szerint a Strabag elismerte, hogy a 15 millió eurós jutalékot ötéves idõszak alatt végzett tervezõi, szakértõi és akvizíciós tevékenységért fizette ki az Eurocontactnak. Hans-Peter Haselsteinernek, a Strabag tulajdonosának a kifejezett kívánsága pedig az volt, hogy az Eurocontact a honoráriumának egy részét „a magyarországi politikai demokrácia támogatása érdekében pártközeli egyesületeknek és intézményeknek adományozza”. A Strabag szóvivõje szerint nem lehet tudni, mekkora összeget kapott a magyar címzett.

Kuncze Gábor, a szélsõliberális pártelnök díszmagyara pedig azt próbálta cáfolni, hogy bármi támogatást kaptak volna a Strabagtól vagy az Eurocontact nevû cégtõl. Azt ugyanakkor elismerte az SZDSZ vezetõje, hogy az osztrák liberális párt intézményétõl, a Liberális Intézettõl kaptak "kisebb" összeget. Kuncze Gábor szerint 2004-ben például mintegy 20 millió forintot kaptak, "de ez nem köthetõ a Strabaghoz".

Magyarországon a pártok csak az olyan donoroktól nem fogadhatnak el adományokat, amelyekben valamilyen állami szerepvállalás van, tehát állami vagy részben állami tulajdonú cégektõl, költségvetés által támogatott alapítványoktól, költségvetési szervektõl.

(MNO / MTI)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready