2020. június 3., szerda, Klotild, Cecília, Zille napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:00 Még megünnepelni sem képesek az országrablást: Iohannis elmulasztotta időben kihirdetni a Trianon-törvényt12:48 Továbbra is a hazafiakat tekintik ellenségnek: vádat emeltek a Horthy-megemlékezésen részt vevő gárdisták ellen12:02 Megszavazva: tűzfegyverré minősítik a gáz- és riasztófegyvereket, nehogy meg tudjuk védeni magunkat11:44 A honvédség utánpótlását könnyítő törvényt fogadtak el11:20 Dúrónak nemcsak a patai cigánysorra volt gusztusa elmenni, Vadaival is leülne vitázni11:03 Fehér, azaz rasszista volt a kerekesszékes nő - ellátták a baját az igazságszerető afroamerikai szabadságharcosok10:44 Itt teremnek a jövő raj sofőrjei: ez a derék KRESZ-király is már a nyolcadiknál tart10:23 Jakab szélsőbaloldali alakulattá züllesztette a Jobbikot - közölte egy alapszervezet, majd ők is feloszlottak09:37 Ezért jó küzdősportot tanulni: 34 éves bicskás cigányasszonyt állított meg egy fiatalkorú lány09:32 Meghalt 2 idős, krónikus beteg, 3931-re emelkedett a fertőzöttek száma09:11 Floridai seriff: lőjék le bátran a házba betörő fosztogatókat!08:49 Visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban08:12 A párizsi fekáknak is eszükbe jutott, hogy itt a jó ürügy egy kis gyújtogatásra07:55 Minnesota állam vizsgálatot indít, hogy kiderítsék, rasszisták-e a rendőrök (vagy tényleg több a néger bűnöző)07:45 Ingyenes filmek a Budapesti Távmoziban
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

Kuncze: a Strabagtól nem kaptunk pénzt, csak egy független osztrák intézettől

Reklám

Az SZDSZ elnöke szerint a párt nem kapott pénzt sem a Strabagtól, sem az Eurocontact nevû cégtõl, csak az osztrák Liberális Intézettõl egy "kisebb" összeget (2004-ben például mintegy 20 millió forintot). Kuncze Gábor annak kapcsán nyilatkozott errõl, hogy a Die Presse címû osztrák napilapban megjelent: a Strabag az Eurocontacton keresztül mintegy 50 millió forinttal támogatta a magyar liberális pártot.

Az osztrák szociáldemokraták egyik képviselõjelöltje elismerte: a magyar liberális párt pénzadományt kapott volt cégétõl, a Strabagtól 150–200 ezer euró közötti nagyságrendben. Alexander Zach ugyanakkor cáfolta, hogy a pénzbõl az MSZP is kapott.

Hans-Peter Martin független osztrák képviselõjelöltre hivatkozva a Die Presse közölte, Alexander Zach képviselõjelölt 2004-ben a Strabag építõipari konszerntõl kapott jutalékot továbbutalta a Magyar Szocialista Pártnak. – Konkrétan az M5-ös autópálya építésével kapcsolatos 15,2 millió euró összegrõl van szó, amelyet Zach cégén, az Eurocontacton keresztül fizettek ki – állítja Martin.

A konzervatív újság szerint a Strabag elismerte, hogy a 15 millió eurós jutalékot ötéves idõszak alatt végzett tervezõi, szakértõi és akvizíciós tevékenységért fizette ki az Eurocontactnak. Hans-Peter Haselsteinernek, a Strabag tulajdonosának a kifejezett kívánsága pedig az volt, hogy az Eurocontact a honoráriumának egy részét „a magyarországi politikai demokrácia támogatása érdekében pártközeli egyesületeknek és intézményeknek adományozza”. A Strabag szóvivõje szerint nem lehet tudni, mekkora összeget kapott a magyar címzett.

Kuncze Gábor, a szélsõliberális pártelnök díszmagyara pedig azt próbálta cáfolni, hogy bármi támogatást kaptak volna a Strabagtól vagy az Eurocontact nevû cégtõl. Azt ugyanakkor elismerte az SZDSZ vezetõje, hogy az osztrák liberális párt intézményétõl, a Liberális Intézettõl kaptak "kisebb" összeget. Kuncze Gábor szerint 2004-ben például mintegy 20 millió forintot kaptak, "de ez nem köthetõ a Strabaghoz".

Magyarországon a pártok csak az olyan donoroktól nem fogadhatnak el adományokat, amelyekben valamilyen állami szerepvállalás van, tehát állami vagy részben állami tulajdonú cégektõl, költségvetés által támogatott alapítványoktól, költségvetési szervektõl.

(MNO / MTI)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready