18:48: Ferenczi Henrik, az ÚMG főkapitány-helyettese írja:
Pár perce érkezett a hír, hogy Cegléden spontán módon utcára vonultak a helyi lakosok a cigányok fosztogatásai és az az ellen fellépni nem kívánkozó rendőrök miatt.
Az Új Magyar Gárda tagjai a helyszínen vannak, ennek köszönhetően jelentek meg a rendőrök is. A lakosság feldühödött állapotban fordult hozzánk segítségért, és a most megjelent rendőröket még dühösebben kérik számon.
Több egységünket is készenlétbe helyeztük, bármikor indulásra készek.
Szeretnénk ezúton is köszönetet mondani a minket egyre népszerűbbé tevő pintéri rendőrségnek!
Szebb jövőt!
Frissítés (19:28): Cegléden járt a térség fideszes országgyűlési képviselője, de a pártja cigánypolitikai hozzáállásával nem tudta megnyugtatni a lakosságot.
Időnként feltűnik egy-egy rendőrjárőr-autó, melyet a bátor ceglédiek tapssal üdvözölnek, hiszen ilyet nem láttak a településen nagyon régóta. Gárdistáink nem győzik a panaszáradatot. A lakosok számítanak a jobbikos képviselők megjelenésére is - tájékoztat a fejleményekről Ferenczi Henrik.
2. frissítés (20:17): Hozzászólóknak: a hír igaz, a Toldy kórház környékén található Kék kő utcában van a demonstráció. Sajnos jobbikos képviselőről, aki a helyszínre tart, még nem tudok. Mirkóczki Ádám szóvivő ígért segítséget, mert a jelenlévők szeretnék a nemzeti sajtónak elmondani panaszaikat - írja a főkapitány-helyettes.
3. frissítés (20:25): Volner János rövidesen a helyszínen lesz.
4. frissítés (20:41): Az SzJPE Pest megyei tagjai készenlétben vannak, figyelik a híreket - közölte szerkesztőségünkkel László Attila, a szervezet elnöke.
5. frissítés (21:02): Volner János a helyiekkel beszélget. Cigányokat sehol sem látni, rendőröket viszont igen. Egységeink egész éjjel a településen maradnak, váltásokban, de mindig lesznek gárdisták. Bízunk benne, hogy a rendőrök nem fogják e nagyjából lenyugodott kedélyeket azzal feltüzelni, hogy őket vegzálják - írja Ferenczi Henrik.
6. frissítés (szerda, 7:30): Ugyancsak Ferenczi Henrik írta tegnap 22:11-kor: Lecsillapodtak a kedélyek. A helyiek megnyugodva térnek vissza otthonukba, mert a gárdisták maradnak. A rendőrök ezúttal nem vegzálták az Új Magyar Gárda tagjait.
Bízunk benne, hogy egyre több település lesz, ahol fellázadnak, és összefognak a cigány terror ellen! Mi igyekszünk lehetőleg minden segítségkérésre reagálni.
Köszönjük a Kuruc.info munkatársainak, hogy segítettek minél szélesebb körbe eljuttatni a Cegléden történteket!
Szebb jövőt!