Lekapcsolták a kommandósok a cigány gárdavezért csütörtökön délután. Bagó Ferencre éppen akkor csaptak le, amikor egy újságíró  megpróbálta őt lefényképezni a háza előtt. A cigány ugyanis azt mondta, hogy otthonára fasiszta jelképet rajzoltak (annak pedig 99,99% az esélye, hogy ő a tettes).

A kommandósok háza előtt már vártak rá, és egy sötét furgonból kiugorva ütöttek rajta. Bagó éppen a Pécs TV felvételéről tartott haza, és a Pécs Ma fotósának autójából kapták ki. A lap munkatársa fel sem tudott ocsúdni, a többszörösen büntetett Bagóval együtt őrá is fegyvert szegeztek az akció során. Bevitték a rendőrségre, de miután tisztázta magát, elengedték. Bagó viszont bent maradt.
Többször is büntették a cigány "gárdistát"
Bagó Ferenc, a Pécsi Roma Egyesület nevében "roma gárda" vezetőjeként tagtoborzást indító cigány többször is megjárta a börtönt. A büntetett előéletű 45 éves "ezredes" fegyverkezése miatt a Jobbik várhatóan feljelentést tesz. A Pécs TV vendége Bagó Ferenc és Gyimesi Gábor jobbikos képviselő volt.
A Pécs belvárosában található Rákóczi úti épületben bérelt irodát a Pécsi Roma Egyesület. A szervezet egyik tagjáról, Bagó Ferencről szerdán derült ki, hogy cigány gárda szervezésébe fogott. A 46 éves bűnöző csütörtökön már szerette volna letagadni mindezt, de továbbra is – saját honlapja tanúsága szerint – még mindig "roma gárdavezérnek" nevezi magát.
Későn jött hazudozás a Facebook-oldalán:

A bűntársak (egyikük fideszes) még szabadlábon:

Szerinte is van cigánybűnözés - és ő csak tudja
A Pécs TV Pont Ma című hírműsorában a Jobbik önkormányzati képviselője, Gyimesi Gábor mellett Bagó is exkluzív interjút adott.
Bagó a műsorban elmondta: megjárta a börtönt, többször volt, több mindenért is büntetve, de most csak meg akarja védeni a "romákat". Bagó kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy valóban van cigánybűnözés. Elmondása szerint azonban a börtönben kisebb súlyú bűncselekmények miatt, sokszor tévesen elítélt "romák vannak" - egyik testvére 18 évet kapott egy besurranásos lopásért -, míg a magyarokat gyilkosságért, pedofíliáért viszik be.
Gyimesi Gábor ezt a kijelentést kikérte magának. Ők nem előítéletről, hanem utóítéletről beszélnek, felháborítónak tartja, hogy a többségi társadalom elleni fegyverkezésre szólítanak fel. Megjegyezte, a különböző "roma programokra" több tízmilliárd forintot költöttek, a kormányok eddig rengeteg hibát követtek el, s hozták rendkívül nehéz helyzetbe a cigányságot.
Ezzel egyébként Bagó is egyetértett. „Közös a cél” – mondta. Nincs más esélyük, vagy alkalmazkodnak, vagy kidobják őket az országból, de a romák nem kapnak munkát idehaza. Bagó szerint ők nem szítanak polgárháborús hangulatot. Annak ellenére mondja ezt, hogy szintén az ő Facebook-oldalán szerepel az, hogy „szabadságharc indult a romák elnyomására, amely felszabadítja őket. A rendőrökkel szemben azt tanácsolja, hogy senki ne álljon szembe velük, de ha a rasszizmusról erőszakról van szó, akkor az életetek védelmében csapjatok vissza leginkább gyújtóbombával. A romák pedig legyen a házakban is felfegyverkezve, a katonai képzésben bárkit segít.
Frissítés: Az "ezredes" tévés beszélgetésen vesz részt lekapcsolása előtt - "a törvény majdnem minden oldalából voltam már büntetve":
(Pécsma.hu nyomán)
2. frissítés: A rendőrség közleménye: Eljárás öt cigány ellen
A rendőrség büntetőeljárást indított öt ember ellen egy pécsi roma önvédelmi szerveződéssel összefüggésben.
Szerdán a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen - közölte honlapján a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.
Hozzátették, hogy csütörtökön Pécsen elfogták és előállították a magát Daflics ezredesnek nevező B. Ferenc 45 éves pécsi lakost és a vele egy társaságban lévő öt embert. Az elfogottak között volt egy pécsi fotóriporter is, aki saját járművén szállította B. Ferencet.
Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a fotóriporter haza akarta szállítani B. Ferencet, hogy felvételeket készítsen a férfi otthonánál. B. Ferenc ugyanis azt állította, horogkeresztet festettek a háza falára. A fotóst az akció után szabadon engedték.
3. frissítés (péntek): Gyanúsított lett az "ezredes", őrizetbe vették
Gyanúsítottként hallgatott ki és őrizetbe is vett a rendőrség egyet azon hat ember közül, akiket a pécsi roma önvédelmi szerveződéssel összefüggésben fogtak el csütörtökön.
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken, a rendőrség internetes oldalán közölte, hogy a magát Daflics ezredesnek nevező 45 éves B. Ferencet közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésének vétségével gyanúsították meg és kihallgatását követően őrizetbe vették. Azokat, akiket az ő társaságában, rendőrségi akció keretében csütörtökön fogtak el és állítottak elő, tanúként hallgatták meg, majd szabadon bocsátották.
Pécsi hírportálok szerdán arról számoltak be, hogy Pécsi Romák Egyesülete néven cigány önvédelmi szervezet alakult a közelmúltban a városban. A "roma gárdába" országszerte toboroznak tagokat.