"Győzikéék" még nem menekültek meg a börtöntől. A hétfőn első fokon lezárult bírósági ügy mellett ugyanis egy másik is folyamatban van, amely azután indult, hogy vallomásában a cigány megemlítette a tavaly elhunyt nagymamáját, akitől "közel félmilliárdos vagyont örökölt". A hatóságok jelenleg is azon dolgoznak, hogy megtudják, az egykori gyári munkás és nyugdíjas nagymama hogyan spórolhatott össze ennyi pénzt, és vajon nem hazudik-e a retek. A számláján mindenesetre százötvenmilliót zároltak a vizsgálat idejére.

A Nógrád Megyei Főügyészség korábbi nyilatkozata alapján "Gáspár Győzőt, egy ismerősét és egy rokonát adócsalással, illetve pénzmosással gyanúsítják". A vizsgálatot ezekben az ügyekben a NAV folytatja. A tényt dr. Zsolnai Andrea Nógrád megyei főügyész is megerősítette.
– A Legfőbb Ügyészség december 8-ig hosszabbította meg a nyomozást – közölte.
– Mivel a bűncselekményeket korábban, azaz nem a felfüggesztés ideje alatt követte el Győző, így a most első fokon született ítélet felfüggesztett marad akkor is, ha a másik ügyben elítélik. Amennyiben azonban a hétfői ítélet jogerőre emelkedik, Győzike már büntetett előéletűnek minősül majd. Így ha a másik ügyben bűnösnek találják, csak valami isteni csoda folytán lehet elképzelni, hogy nem kap letöltendő börtönt. A pénzmosással ugyanis a korábbihoz hasonlóan gazdasági bűncselekményt követ el, a büntetett előéletet pedig súlyosító körülményként veszi figyelembe a bíróság – magyarázta dr. Mester Csaba ügyvéd.
"Győzike" telefonon csak annyit közölt, nem nyilatkozik.
(Bors nyomán)