A jobbikos országgyűlési képviselő a Mazsihisz izraeli nagykövetség előtt szervezett szimpátiatüntetésén jelent meg több ellentüntető társaságában.
Zoom
„Állítsuk meg a rakétákat! - Izraelnek is joga van az önvédelemhez!” felhívással hirdetett meg csütörtök délután három órára tüntetést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz). A II. kerületi izraeli nagykövetség előtt tartott demonstráción több ellentüntető is megjelent, akik az ártatlanul meggyilkolt palesztin civilekkel szembesítették az ott lévőket.
A barikad.hu információi szerint az Izrael mellett demonstrálók lökdösni kezdték az ellentüntetőket. Novák Előd országgyűlési képviselő transzparensét - amelyen a "Gyermekgyilkosság önvédelemből?" felirat állt - széttörték. A helyszínen forgatott a Valóságsokk stábja is, akiket szintén lökdöstek és megfenyegettek a zsidók.
Novák Elődöt a tüntetés helyszínéről rendőrautóban elvitték, a II. kerületi rendőrkapitányságon fogják előállítani.
(Barikád nyomán)
Frissítés: A HVG így számol be a tüntetésről, szerintük nem volt rendbontás (persze másképp fogalmaztak volna, ha fordítva történik, és magyarok támadnak a gyermekgyilkos terroristákat éltető zsidókra):
Zsidó szervezetek, köztük a Mazsihisz tartott szimpátiatüntetést csütörtök délután az izareli nagykövetség előtt Budapesten. A rendezvényen felszólalt többek között Ilan Mor izraeli nagykövet, és a tömegben ott volt Dániel Péter is, akit nemrég jelentette be, hogy Izraelbe költözik.
A hvg.hu helyszíni tudósítója szerint a rendezvényen körülbelül négyszázan voltak.
Pajor Tamás zenész a tüntetésen azt mondta: Izrael szerinte jogosan védekezik a Gázából érkező rakéták ellen. A napokban a világ minden részén egyetértettek velünk – állította. Pajor felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy foglaljon állást az ügyben, és álljon Izrael mellé.
A tüntetésen felolvasták a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökének levelét. Iványi Gábor ebben azt írta, hogy a Hamász szerinte civileket támad katonai célpontok helyett, és meg akarják semmisíteni Izraelt, amit nem szabad hagyni.
Ilan Mor izraeli nagykövet héberül köszönte meg az emberek támogatását, és azt ígérte: a demonstrálók üzenete Jeruzsálembe is eljut majd.
A tüntetést rendőrök biztosították, rendbontás nem volt, de a tüntetés végén obszcén szavakat ordítoztak egy autóból, amely a nagykövetség épületénél haladt el.
2. frissítés: A Barikád megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a hivatalos tájékoztatást adta, hogy munkatársaik "1 főt rendzavarás szabálysértése, 2 főt tulajdon elleni szabálysértés miatt állítottak elő a II. kerületi Rendőrkapitányságra".
A jobbikos képviselő még a helyszínen lemondott mentelmi jogáról.
3. Most kezdték meg az alelnök kihallgatását, a kapitányság előtt tucatnyi tüntető áll, jelen van Bodor Zoltán, a Jobbik 2. kerületi önkormányzati képviselője is - értesült portálunk. A vád: "rendzavarás".

Ezzel a táblával jelent meg Novák
4. A Valóságsokk összeállítása - így támadtak rá Novákra az agresszív zsidók, moszados segítséggel:
5. Novák Elődöt kiengedték a Budapest II. Ker. Rendőrkapitányságról
Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt alelnöke 19 óra 50 perckor, kezében az összetört transzparenssel elhagyhatta a Budapest II. Ker. Rendőrkapitányság épületét, ahol több mint öt órán keresztül volt előállítva az izraeli nagykövetség előtti tiltakozása miatt.
Zoom
Részletek nemsokára.
H. J. - Kuruc.info
6. Novák Előd a házassági évfordulóján élvezte a rendőrség vendégszeretetét
Novák Előd, a Jobbik alelnöke nyolc óra előtt tíz perccel hagyhatta el a Budapest II. Kerületi Rendőrkapitányság Rómer Flóris utcai épületét, ahol több mint öt órán keresztül volt előállítva "rendzavarás" miatt. A politikus a reá várakozó jobbikosoknak megmutatta az izraeli nagykövetség épülete előtt összetört transzparenst, amelynek magasba emelése miatt a rendőrség szerint elkövette a rendzavarás vétségét.
Zoom
Novák Előd előállításának hírére a rendőrkapitányság épülete elé érkező rokonszenvezők meglepetéssel, némelyek haragosan fedeztek föl egy kisebb izraeli zászlót a bejárati ajtó mellett, majd miután a jobbikos politikusra már több órája várakoztak, valaki kiírta a "cégtábla" alá, hogy Novák Előd fogadóórát tart.
Zoom
Az előállítása után a rendőrségről távozó Novák Előd elmondta, hogy ma van a házassági évfordulója, s valójában reggel még nem számított arra, hogy ezen az örömteli napon a rendőrség ilyen meglepetésben részesíti. A képviselő elmondta a reá várakozóknak: arra sem számított, hogy a gyermekgyilkosságok elleni tiltakozása miatt valószínűleg kimustrált moszadosok rontsanak rá és törjék darabokra a tábláját.
Zoom
Novák Előd a kapitányságról való távoztában hangsúlyozta: a rendőrségen tisztességesen bántak vele, s neki az volt az érzése, hogy a rendőrök nekik sem nagyon tetsző, kényszerű parancsot teljesítettek az előállításával és a kihallgatásával.
Zoom
A "rendzavarási" ügyben az eljárás a megszokott hatósági úton tovább folytatódik, annál is inkább, mert Novák Előd már a délelőtt folyamán lemondott a mentelmi jogáról.
Hering József - Kuruc.info
Pénteki frissítések:
1. Novák Előd közleménye: „Gyermekgyilkosságok önvédelemből?” – már a kérdés feltevése is rendzavarás
Bár a gyülekezési jogról szóló törvény szerint a rendezvényeken „a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják”, a rendőrség szerint már a „Gyermekgyilkosságok önvédelemből?” kérdés feltevése is rendzavarásnak minősül. Az izraeli agresszió melletti szimpátiatüntetésről szóló tudósítások többségében csak az jelent meg, hogy rendzavarás miatt állítottak elő, holott ilyen nem történt (a költői kérdésünkről pedig nem adtak hírt).
Családommal házassági évfordulónk alkalmából látogattunk el a rendezvényre, miután várandós feleségemet különösen megrázták a palesztin gyermekek tömeges meggyilkolásáról tudósító képek. A nyilvános rendezvényre azonban a rend héber őrei nem engedtek be, sőt miután a héber rend őrei előállítottak (pusztán a táblával való jelenlétem miatt), Dúró Dórát is nemkívánatos személynek minősítették ott, s jogtalanul útját állták a túlsúlyos Moszad-ügynök kinézetű férfiak, pedig feleségemnél még transzparens sem volt, csak egy gyerekkocsi. Erőszakot ismét és kizárólag a zsidóterrorpárti agresszorok követtek el, amikor többen lökdöstek, és összetörték a költői kérdést tartalmazó táblámat.
2006. október 23-a óta öt különböző ügyemben állapította meg bíróság jogerősen, hogy jogszerűtlenül állítottak elő, miközben törvényesen egyszer sem került sor erre. A Jobbik jogászai szerint ez a hatodik ilyen jogtalanság pusztán velem szemben, de ha a bíróság másként ítélné meg, a közmunkát is vállaltam, miután mentelmi jogomról azonnal lemondtam. A rendőrség azonban még ezt megelőzően előállított, s indokolatlanul hosszan, öt órán keresztül fogva tartott országgyűlési képviselői munkámban is akadályozva, hiszen este Keszthelyen kellett volna lakossági fórumot tartanom.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke
2. A képviselő kiengedése után tartott rögtönzött sajtótájékoztatója