2020. február 23., vasárnap, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:29 Temetésre jöttem09:02 Vármegyés lány üzenete: ne féljetek, mi vagyunk a normalitás!08:39 Újabb részletek Budaházyék koncepciós peréről: az áruló vissza akarta vonni vallomásait, de ekkor "valami történt"07:57 Kedden szavaznak a börtönben ülő bűnözők "kártérítéséről"07:44 Két olasz tartományban is karantént rendeltek el07:33 Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek06:58 A kétlépcsős azonosítás segíthet az internetes csalások ellen22:34 Nácik és fasiszták ellen készülnek tüntetni az antifák - pedig csak Horthy kormányzóvá választására emlékezik a Mi Hazánk22:07 Izrael visszairányít egy dél-koreai repülőgépet Szöulba21:13 Mára is jutott egy jobbikos csoda: ha az ő pártalapítványuk élén áll offshore-lovag, akkor az a cég nem is offshore20:52 Újabb török katona esett el Szíriában20:05 Tordai feljelenti Dúró Dórát, mert "apartheid rendszert akar bevezetni"19:39 A WHO szerint problémásak a "kapcsolat nélküli" koronavírusos betegek18:51 Gyilkosság Csepelen: Kalányos "szóváltó" Csabát kereste a rendőrség, feladta magát18:44 Energetikai technológia és energiapolitika
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Vona: Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát?

Reklám

Tisztelt Ilan Mor Nagykövet Úr!
Egy nagy közösség próbája mindig az, hogy egy társadalom mennyire tudja őszintén és higgadtan megbeszélni a vitás kérdéseit. Az elmúlt napokban Gyöngyösi Márton képviselőtársam mondatai nagy vihart kavartak. Azt, hogy az elhangzott szavak nem fedték a felszólalás igazi szándékát, mind a képviselő, mind a párt elismerte. Sőt, Gyöngyösi Márton elnézést is kért. Nagyon sajnálom, hogy ezt már csak kevesen akarták meghallani. Engedje meg, hogy ebben a politikai viharban tisztába tegyem az Ön számára, mi is a Jobbik eredeti javaslata, amelyről alig esett szó.

A Jobbik szerint az országgyűlési képviselők és kormánytagok személyének azon részének, ami a politikával kapcsolatos, a lehető legtisztábbnak és legvilágosabbnak kell lennie. Ez mind a számukra, mind a szavazók számára alapvetően fontos. Mondhatnánk úgy is: a demokrácia egyik alapja, hogy az emberek tudják, kire adják a voksukat. Ezért nyilvános például a képviselők vagyonnyilatkozata, az iskolai végzettsége, a nyelvtudása, a felszólalásai stb. Gondolom, eddig egyetértünk. A mi kérdésünk a következő: miért nem lehet Magyarországon nyilvános adat az, hogy egy vezető politikus (képviselő, kormánytag) rendelkezik-e más állampolgársággal is? Ez önmagában, normál esetben semmilyen problémát nem jelent, de bizonyos helyzetekben, bizonyos kérdésekben igen is jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot.
Ön az elmúlt napok vitájában nyilvánosan megszólalt, amit én, aki a nyilvános vita nagy-nagy híve vagyok, csak köszönni tudok. Arra kérem ezért Nagykövet Urat, hogy a fenti kérdésben is tájékoztasson engem és a közvéleményt az álláspontjáról. A lehető legjobb pedig az lenne, ha segítene nekem, nekünk, magyaroknak abban, hogy az Ön országában ebben a kérdésben alkalmazott eljárást megismerhessük. Tanulni egyáltalán nem szégyen, és mi, magyarok szeretnénk most tanulni másoktól. Különösen olyanoktól nem szégyen tanulni, akik saját országukban mindig fontosnak tartják a demokrácia, az egyenlőség és az igazságosság elveinek érvényesülését, és ezen álláspontjukat más országok felé is készek és képesek képviselni. Tisztelettel kérem ezért Önt, mondja el nekünk, akik most a helyes utat keressük: Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket?
Mivel az ügy hatalmas vihart kavart, azt hiszem, hogy megtisztelő és nyilvános válaszát nem csupán én, de sok millió magyar ember várja szeretettel!
Tisztelettel:
Vona Gábor, a Jobbik elnöke
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready