Bezár!
2020. június 7., vasárnap, Róbert, Arianna, Kocsárd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:17 Műemlékek rombolását kritizáló cikk címe miatt kellett távoznia egy Pulitzer-díjas főszerkesztőnek09:02 Cápa ölt szörföst az ausztrál partoknál08:26 Csaknem 6,9 millióra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma08:19 Washingtoni tüntetés: megvonnák a rendőrség forrásait, hogy négerek között osszák szét07:52 Négyszáz betolakodót ölel ideiglenesen a keblére Málta, de utána továbbadnák őket simogatásra07:29 Olajkitermelés-csökkentésben állapodtak meg az OPEC+ videóértekezletén06:53 Büntetőeljárás indítását szorgalmazzák Aján Tamás ellen23:51 Fulani faluban mészároltak egyenruhások Maliban23:25 A Mi Hazánk miatt akarta lemondani a megemlékezést Mirkóczki, de igencsak alászaladt23:14 Durva Izrael-gúnyrajzzal jelentkezett a Népszava karikaturistája22:45 Vonatbaleset Németországban: sínekre dőlt, égő fának hajtott a szerelvény, 150 utast kellett evakuálni22:20 CIszjordánia annektálása ellen tüntettek Tel-Avivban21:52 Szegény, zárkózott Lakatos Csaba szerelmi fájdalmában agyonverte élettársát21:37 Pedofilhálózatra csapott le a német rendőrség - a főbűnöst már kétszer elítélték korábban gyermekpornográfia birtoklásáért21:18 Fél évvel később lépnek hatályba a drónrendeletek
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés, Videók ::

Az izraeli parlament elnöke egyenesen a Jobbik betiltását kéri Ádertől

Reklám

A Jobbik betiltását kérte Áder Jánostól az izraeli parlament elnöke. Reuven Rivlin levelében azt sürgette a köztársasági elnöktől, hogy ne csak szóban, hanem konkrét tettekkel is lépjen fel a "magyarországi antiszemitizmus" ellen. A kneszet elnöke szerint "példátlan" az, amit Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője a parlamentben elmondott.
"Határozott lépéseket" sürgetett az izraeli parlament elnöke, Reuven Rivlin Áder János köztársasági elnöktől a magyarországi "antiszemita megnyilvánulások" ellen. A kneszet elnöke levelében így siránkozik: „nehéz elhinni, hogy egy európai parlamentben 2012-ben elhangozhat egy ilyen rettenetes indítvány. Nehéz elhinni, hogy egy európai nemzetben nem tanultak a II. világháború leckéjéből, amikor összeírták a zsidókat majd marhavagonokban gettókba és koncentrációs táborokba szállították őket. … Ön rendelkezik demokratikus eszközökkel arra, hogy olyan törvényeket kezdeményezzen, amelyekkel el lehet szigetelni az ilyen embereket, és azt a jelenséget, ami veszélyt jelent a szabad világra és Magyarországra egyaránt.”
Zoom
Áder és Rivlin a kneszetben
Áder János idén júliusban Reuven Rivlin meghívására részt vett Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulóján rendezett jeruzsálemi megemlékezésen. Eredetileg Kövér László házelnök utazott volna az izraeli fővárosba, de az ő meghívását a kneszet elnöke visszavonta, miután Kövér részt vett a Nyirő József emlékére tartott rendezvényen. Rivlin ezt azzal indokolta, hogy egy közjogi méltóságnak el kell döntenie, hogy a "zsidómentőkre" vagy a "náci kollaboránsokra" emlékezik.
A kneszet szóvivője az ATV kérdésére elmondta, hogy az izraeli házelnök levelét szerdán elküldték Áder Jánosnak. „Rivlin úr emlékeztetett arra, hogy Áder elnök úr itt a kneszetben megígérte, erőteljes lépéseket tesz az antiszemitizmussal szemben. Rivlin úr most azt kérte, hogy Áder úr határozott tettekkel lépjen fel az antiszemitizmus ellen, beleértve a Jobbik betiltatásának kezdeményezését” – mondta Jotam Jakir, a kneszet szóvivője.
(szektATV nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready