Engedjük tovább gyűrűzni a végrehajtói kamarában felkavart, és azóta már rettentően nyúlós-nyálassá vált büdös trágyadombot, amelynek tetején még mindig az a Császti Ferenc áll, aki ellen "nem folyik büntetőeljárás"!

Hogy is van ez akkor? Milyen ember az olyan, aki előtt "hűségesküt" kell tenni? Császti az ellene felhozott vádak miatt megkereste az ügyészséget, ahol azt a tájékoztatást kapta, miszerint vannak ügyek, de egyik sem tekinthető ellene folytatott büntetőeljárásnak (forrás: a Bruttó című műsor 2013. 1.18-i adása).
Nos, nem meglepő módon mi egészen máshogyan tudjuk mindezt, hiszen az alábbi ügyekben a végrehajtói "keresztapa" ellen folynak a büntetőeljárások:
- Nyom.: 1250/2011. vesztegetés bűntette
- Nyom.: 1205/2010. sikkasztás bűntette (NF. 1376/2012. Legfőbb Ügyészségen)
- Nyom.: 1363/2011. 2 rendbeli hivatali visszaélés bűntette
- Nyom.: 1648/2008. hivatali visszaélés bűntette (Legfőbb Ügyészségen)
- Nyom.: 2170/2011. hivatali visszaélés bűntette
- KF. 7062/2011. bűnpártolás (kiemelt ügy!)
- NF.5057/2009. hűtlen kezelés bűntette (a Legfőbb Ügyészségen)
Mindezek talán eltörpülnek amellett, hogy Császtit méltán hívhatjuk gyilkosnak is. Tavaly ugyanis három becsületes magyar ember (két nő és egy férfi) lett öngyilkos miatta. Egyikük, Stiaszni Éva, a 140 000 forintos tartozása okán kilakoltatásra ítéltetett és a kényszerintézkedés során sokkos állapotba került nő a kilencedik emeleti ablakából vetette ki magát. A rendőrség szerint persze "bűncselekményre utaló adat" nem merült fel. Az ok-okozati összefüggéseket meg ejtsük nagy ívben, igaz? Ha valaki megbeszélné Császtival a fentieket, vagy akármi mást, akkor a 30/9549825-ös számon lehet elérni.

A családi és üzleti összefonódások világában meg sem lepődünk azon, hogy gyilkosunk kedves felesége, Császtiné Szunics Ildikó végrehajtó (aki egyébként Veszprémben ügyködik) hivatali visszaélésért első fokon ítéletet kapott, másodfokon a Győri Ítélőtábla veszi majd vigyázó kezeibe. Érettségije nem biztos, de telefonja az van: 30/9471073.
Újabb családtagként Szabó Andrea végrehajtó-helyettes kapcsolódik a díszes familíához. Ő tudomásunk szerint Szunics Ildikó vér szerinti, Császtinak pedig nevelt lánya, aki élettársával, Rádoki Ferenc végrehajtó-helyettessel együtt hivatali visszaéléssel bíróság előtt álló, úgyszintén magasan kvalifikált, érettségivel alig rendelkező "droid". Még egy jól sikerüt fotót sem lehet fellelni róluk, hogy megismerjük retardált arcukat. A Facebookról is törölniük kellett magukat felsőbb utasításra.

Végére pedig drága cigány "barátunk", Radics Csabika maradt a maga 8 általánosával, aki több rendbeli hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás miatt a Fővárosi Törvényszéket oktatja ki, mert szerinte a bíró és az ügyész is szereptévesztett és személyiségzavaros, ha az általa elkövetett szemétségekkel foglalkozik. Nos, ez is a védekezésnek egyik kiváló formája. Mivel ennyire balfasz, ezért "mentő tanúnak" mégiscsak beidéztette 2013. 1. 31-től kezdődő tárgyalására Császti Ferikét, aki már a zsidó Schadlt is megmentette az igazságszolgáltatástól. Ezért csak reménykedhetünk, hogy ott másodfokon nem Schadl vádlott-társának, Tóth Dénesnek az iskolatársa lesz a bírónő. Hacsak Helgácskát hamar nem neveztetik ki a törvényszékre is a fent részlegesen felsorolt köztörvényes bűnözők privát bírójának. Radics Csabánk mobilszáma: 30/9316640.
Frissítés: Stiaszni Éva metróvezető esete ismert. Tavaly márciusban történt, mikor rárúgták az ajtót, kiugrott a 9. emeletről. A végrehajtó rendőri kísérettel feltörte a zárat, mivel a nő nem engedte be őket. Annyi ideje maradt, hogy sms-t írt a 21 éves lányának: "Nagyon szeretlek, de már nem bírom az igazságtalanságot. Bocsáss meg nekem!" A behatoló személyek csak az üres lakást és a nyitott ablakot találták. A feljelentés ismeretlen tettes ellen irányult és a III. kerületi ügyészség foglalkozott vele, mivel ott történt. Végül ok-okozati összefüggést nem találtak a haláleset és az eljárási cselekmény között.
November 17-én egy gyanúsan hasonló eset következett be szintén a III. kerületi San Marco utcában, itt egy 57 éves férfi vetette ki magát a 3.emeletről, mikor a végrehajtók megjelentek a lakásnál. Az ügyet közigazgatási eljárásban vizsgálják.
A lényeg, hogy az öngyilkosságok egy szűk körhöz, a Császti-Szunics VH Irodához kapcsolódnak. A vizsgálatok eredményeiről nincs hír, de Császti a mai napig a VH Kamara ügyvezető alelnöke és gyakorló végrehajtó.
Ismereteink szerint a mintegy 170 bírósági végrehajtó közül mintegy 20 ellen indult büntetőeljárás, 2 fővel szemben született jogerős, elmarasztaló ítélet, hivatásukkal összefüggésben elkövetett bűncselekmények miatt, de eddig csak egy főt függesztetek fel. (Törvényesen mindet fel kellett volna...)
2. frissítés: Császti végrehajtó áldozata: Stiaszni Éva (1960. szeptember 22. – 2011. október 6.)
A fénykép a temetésén készült 2011. október 26-án.
Zoom
(Kép: Szabad Riport Tudósító Iroda)
(Kuruc.info)