Olvasónk beszámolója:
Botrányba fulladt ma Komlón a szegregáció-ellenes páyázat elleni tüntetés. A délután 6-ra meghirdetett lakossági fórumra már fél ötkor gyülekeztek a helyiek. Élőláncot vontak az épület köré, amit az önkormányzat bontásra ítélt, hogy a helyi cigányoknak új lakóépületeket emeljenek. A helyi lakosság megkérdezése nélkül döntött a fideszes önkormányzat.

A szegregáció-ellenes program arról szól, hogy a cigány férfiakat megtanítják dolgozni, a nőket pedig megismertetik a tisztaság, a pénz beosztása, a házi munka és a tudatos gyermekvállalás fogalmával.

A tömegben elhangzott: ha 600 év alatt nem tudták megtanulni, most miért tartják oly fontosnak? A 300 milliós projekt többek közt erről szólna.

A polgármester, a múlt héten szájba vert Polics József egyszerűen nem akarta tudomásul venni a helyiek akaratát. Botrányba is fulladt a gyűlés rendesen. A tömegben a helyi cigány vezető verekedést provokált, mások szerint színlelt, majd szót kért, és sírva mondta a tömegnek, csak azért verték meg, mert "roma". A tömeget nem hatotta meg. Ez a cigány vezető helyi szinten vállalkozó, és saját fajtársait  méltatlan bérekért dolgoztatva gazdagodott meg. A fórumra is az új X6-os terepjárójával érkezett.

A mai estén a polgármester kapott hideget-meleget. A fórumon jelen volt Németh Zsolt jobbikos képviselő, aki bejelentette: a helyi Jobbik népszavazást kezdeményez a témában.

Valami nagyon forrong Komlón, hol a bányászokat, hol egy városrész lakóinak kedélyeit borzolja a polgármester.

Van azonban legalább egy jó hír is: Simon fideszes önkormányzati képviselő lemondott. Az ok, majd' egy éve külföldön dolgozik, és nem látja el a munkáját.
Frissítés: A Jobbik közleménye: helyi népszavazással akadályoznák meg a cigányok betelepítését Komlóra
Március 7-én Polics József, Komló fideszes polgármestere és országgyűlési képviselője fórumra invitálta a komlóiakat, hogy elmagyarázza számukra, hogy miért van értelme annak, hogy egy békés, nyugodt lakókörnyezetbe telepítenének több százmillió forintért több zűrös életű cigány családot. A polgármester szavai szerint előbb – közpénzből – lakásokat építenének nekik, majd újabb 160 millió forintért megtanítanák őket, hogy hogyan kell közösségben élniük.
A helyi lakosokat joggal háborítja fel a fideszes polgármester félőrült terve, főleg az után, miután a lakók betekintést kaphattak abból, hogy mi vár rájuk. Történt ugyanis, hogy egy helyi, körülbelül 10 fős cigánybanda a fórum közepén verekedni kezdett. A rendet innentől a mintegy 20-25 kiérkező rendőrnek sikerült csak fenntartania.
Több helyi lakostól meghívást kaptam a fórumra, ahol kijelentettem, a Jobbik segítene egy helyi népszavazás megkezdésében, hogy megakadályozzuk az erőszakos telepítést, a helyiek nyugalmának, lakásuk értékeinek megőrzését. Az ötletet taps és üdvözlés fogadta, egyedül Polics József képviselő-polgármester fordult felém, és enyhén meglökve vetette oda: „Na, húzzál innen!”
A Jobbikot azonban nem lehet elküldeni onnan, ahol az embereknek segítségre van szükségük, ezért ha kell és úgy adódik, akkor segítünk a komlóiaknak összegyűjteni a megfelelő számú aláírást a helyi népszavazás megtartásához. Polics József polgármester úrnak is szeretnénk segíteni, ezért a közeljövőben egy alapvető viselkedéstan-könyvet vásárolunk számára, nehogy ismét felpofozzák az általa elárult volt szavazói.
Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője