Kábeltolvajokat fogott el a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is a hosszú hétvégén.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei térségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője vasárnap az MTI-nek elmondta, hogy két megyei férfit fogtak el, akik elektromos légkábelt loptak. Berki Bianka tájékoztatása szerint a gyanúsítottak pénteken éjszaka a Nyíregyházához közeli Magy településhez tartozó Kauzsay-tanya belterületén kilenc villanyoszlopról vágták le a légkábelt, és ezzel egymillió forintnál is nagyobb kárt okoztak.
A lopás a máriapócsi rendőröknek tűnt fel, s az ügyben a területileg illetékes baktalórántházi rendőrőrs munkatársai indítottak nyomozást az akkor még ismeretlen elkövetők kézre kerítésére. A nyomozás vasárnap eredménnyel járt, elfogták a 24 és 27 éves magyi lakosokat, akik közül az egyik a lakásán, a szekrénybe próbált elrejtőzni a rendőrök elől. A házkutatás során a nyomozók lefoglalták a zsákokban lévő, már leégetett szigetelésű alumínium vezetéket.
A tolvajok beismerő vallomást tettek, s azt is elmondták, hogy a vezetékek egy részét egy ófehértói férfinak mindössze tizenkétezer forintért értékesítették. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezésüket.
Frissítés: Elfogták a rendőrök azt az orgazdát, aki a gyanú szerint lopott rézkábeleket vásárolt meg két magyi férfitól - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője vasárnap este az MTI-vel.
Berki Bianka elmondta: a 36 éves ófehértói férfi lakásán megtartott házkutatás során négy zsák alumínium vezetéket foglaltak le; ellene orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított a nyomozást a rendőrség. A rézkábeleket értékesítő 24 és 27 éves magyi férfi péntek éjszaka kilenc villanyoszlopról vágta le a légkábelt a Nyíregyházához közeli Magy településhez tartozó Kauzsay-tanya belterületén, és ezzel egymillió forintnál is nagyobb kárt okoztak.
(MTI)