2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:27 Szavak nélkül21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 "Antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki16:53 Le Monde: Netanjahu trójai falóként használja a V4-eket az EU ellen16:10 Kiadták a videót, amin a szökött fegyveres rabot üldözik, majd lebirkózzák
24 óra legolvasottabbjai

Olvasói levelek, Cigánybűnözés ::

Már az ELMŰ-ÉMÁSZ sem titkolja: a kábeltolvaj cigányok miatt nem tudták még visszaállítani a szolgáltatást

Színesfémtolvajok lopják a leszakadt villamosvezetékeket a Bodrogközben, ezért nincs mindenhol áram, és ezért késik a helyreállítás - közölte a helyi áramszolgáltató (korábban ugyanerről értesítette lapunkat egy ÉMÁSZ-nál dolgozó olvasónk, lásd alább - a szerk.). Az ELMŰ-ÉMÁSZ szerint az elmúlt napok viharai miatt kiesett 37 településből még mindig van 7, ahol a szolgáltatás visszaállítására legalább ma estig várni kell.
Zoom
Tiszakarád és Bodroghalom csütörtök dél óta áram nélkül maradt, de a Bodrogközben sokan nem tudnak fűteni, mert áram nélkül nem működik a központi fűtések, cirkórendszerek keringtető szivattyúja, és az sem ritka, hogy a szennyvízelvezetéssel is problémák adódnak, mivel az átemelő szivattyúk sem kapnak áramot.
Az áramszolgáltató szakemberei egyelőre csak remélik, hogy vasárnap estére mindenhol helyreállítható majd a szolgáltatás. Ennek érdekében kérik az érintett települések lakóit, hogy ha nem a társaság munkatársait látják a kidőlt villanyoszlopok és leszakadt vezetékek körül mozogni, akkor azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen.
(Hír24 nyomán)
Korábban írtuk: Munkába álltak a haza gyöngyei is - de ők hólapátolás helyett kábelt gyűjtenek
Egy ÉMÁSZ-nál dolgozó olvasónk (aki a mostani percekben is menti a lakosságot) üzenete:
A Bodrogközben, mint tudjátok, nincs áramszolgáltatás, mert az oszlopokat kidöntötte a vihar.
Hazánk szorgos vademberei, az ítéletidőtől sem riadva vissza, megkezdték a vezetékek összeszedését, versenyt futva az ÉMÁSZ dolgozóival. Mi ez, ha nem terrorizmus?
(Kuruc.info)
Frissítés: Az ÉMÁSZ Nyrt. teljes közleménye:
Az elakadó munkagépek miatt a kritikus helyeken kézi erővel építi újjá hálózatát az ÉMÁSZ. Továbbra is minden emberével és eszközével a Bodrogköz energiaellátásának újraindításán dolgozik az ÉMÁSZ Nyrt.
Mint az eddigi tájékoztatásokból is kiderült, az intenzív havazás és az orkán erejű szél oszlopokat tört ki és vezetékeket szakított le, megbénítva ezzel a Bodrogköz, Hegyköz, és Taktaköz áramellátását. A térségbe irányított erőforrásoknak, a Katasztrófavédelem segítségének és a folyamatos munkavégzésnek köszönhetően hétezerre csökkent azon fogyasztási helyek száma, ahol nélkülözni kénytelenek az áramszolgáltatást. A tegnapi nap folyamán azonban a speciális munkagépek is elakadtak a belvizes területen, ezért a szolgáltató szakemberei jelenleg kézi erővel építik a hálózatot.
Az eredményes munkavégzést nehezíti, hogy megjelentek a térségben a színesfémtolvajok, akik a földön fekvő vezetékeket próbálják
eltulajdonítani, veszélybe sodorva ezzel nemcsak a helyreállítás eredményességét, hanem saját testi épségüket is. A rendőrség tegnap este lakossági bejelentés alapján fogott el tolvajokat Tiszacsermely térségében.
Az ÉMÁSZ kéri a lakosságot, ha valakinek kétsége merül fel azzal kapcsolatban, hogy az adott helyen a saját szakemberi dolgoznak, tegyenek bejelentés a rendőrségnél a 107, vagy 112-es ingyenes telefonszámokon, vagy a 06-40-28-28-28-as, helyi hívás díjával hívható telefonszámon.
14 Bodrogközi település kivételével vasárnap délelőttre mindenhol helyreállt a szolgáltatás.
Képek a helyszínről:


(Sárospatak.info)
2. frissítés: Baltával darabolták a leszakadt villanyvezetéket
Terrorizmus helyett csak lopás kísérlete miatt indított eljárást a rendőrség azon tettesekkel szemben, akik Tiszacsermelyben akarták a leszakadt vezetékeket eltulajdonítani.
A rendőrség ügyeletére érkezett bejelentés alapján 2013. március 16-án az esti órákban Tiszacsermelyben gyanús mozgásra lett figyelmes a bejelentő. Feltételezhető volt, hogy a közelben leszakadt villanyvezetéket baltával darabolják.
A megzavart két elkövető menekülés közben hátrahagyta a már szakaszolt huzalokat, illetve az elkövetés közben használt baltát is.
A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság lopás kísérlete miatt indított eljárást az ügyben egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben.
A Rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy az ilyen és hasonló esetekben - már a kárelhárítás mihamarabbi befejezése érdekében is - tegyenek haladéktalanul bejelentést a 107-es vagy 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számokon.
(MTI nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready