Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:54 India is felkerült a brit kormány beutazási tilalmi listájára a legújabb mutáns miatt06:36 Amerikai tábornok: össze fog omlani az afgán hadsereg, még a repülőgépeiket sem tudják karbantartani21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják
24 óra legolvasottabbjai

Olvasói levelek, Cigánybűnözés ::

Már az ELMŰ-ÉMÁSZ sem titkolja: a kábeltolvaj cigányok miatt nem tudták még visszaállítani a szolgáltatást

Színesfémtolvajok lopják a leszakadt villamosvezetékeket a Bodrogközben, ezért nincs mindenhol áram, és ezért késik a helyreállítás - közölte a helyi áramszolgáltató (korábban ugyanerről értesítette lapunkat egy ÉMÁSZ-nál dolgozó olvasónk, lásd alább - a szerk.). Az ELMŰ-ÉMÁSZ szerint az elmúlt napok viharai miatt kiesett 37 településből még mindig van 7, ahol a szolgáltatás visszaállítására legalább ma estig várni kell.
Zoom
Tiszakarád és Bodroghalom csütörtök dél óta áram nélkül maradt, de a Bodrogközben sokan nem tudnak fűteni, mert áram nélkül nem működik a központi fűtések, cirkórendszerek keringtető szivattyúja, és az sem ritka, hogy a szennyvízelvezetéssel is problémák adódnak, mivel az átemelő szivattyúk sem kapnak áramot.
Az áramszolgáltató szakemberei egyelőre csak remélik, hogy vasárnap estére mindenhol helyreállítható majd a szolgáltatás. Ennek érdekében kérik az érintett települések lakóit, hogy ha nem a társaság munkatársait látják a kidőlt villanyoszlopok és leszakadt vezetékek körül mozogni, akkor azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen.
(Hír24 nyomán)
Korábban írtuk: Munkába álltak a haza gyöngyei is - de ők hólapátolás helyett kábelt gyűjtenek
Egy ÉMÁSZ-nál dolgozó olvasónk (aki a mostani percekben is menti a lakosságot) üzenete:
A Bodrogközben, mint tudjátok, nincs áramszolgáltatás, mert az oszlopokat kidöntötte a vihar.
Hazánk szorgos vademberei, az ítéletidőtől sem riadva vissza, megkezdték a vezetékek összeszedését, versenyt futva az ÉMÁSZ dolgozóival. Mi ez, ha nem terrorizmus?
(Kuruc.info)
Frissítés: Az ÉMÁSZ Nyrt. teljes közleménye:
Az elakadó munkagépek miatt a kritikus helyeken kézi erővel építi újjá hálózatát az ÉMÁSZ. Továbbra is minden emberével és eszközével a Bodrogköz energiaellátásának újraindításán dolgozik az ÉMÁSZ Nyrt.
Mint az eddigi tájékoztatásokból is kiderült, az intenzív havazás és az orkán erejű szél oszlopokat tört ki és vezetékeket szakított le, megbénítva ezzel a Bodrogköz, Hegyköz, és Taktaköz áramellátását. A térségbe irányított erőforrásoknak, a Katasztrófavédelem segítségének és a folyamatos munkavégzésnek köszönhetően hétezerre csökkent azon fogyasztási helyek száma, ahol nélkülözni kénytelenek az áramszolgáltatást. A tegnapi nap folyamán azonban a speciális munkagépek is elakadtak a belvizes területen, ezért a szolgáltató szakemberei jelenleg kézi erővel építik a hálózatot.
Az eredményes munkavégzést nehezíti, hogy megjelentek a térségben a színesfémtolvajok, akik a földön fekvő vezetékeket próbálják
eltulajdonítani, veszélybe sodorva ezzel nemcsak a helyreállítás eredményességét, hanem saját testi épségüket is. A rendőrség tegnap este lakossági bejelentés alapján fogott el tolvajokat Tiszacsermely térségében.
Az ÉMÁSZ kéri a lakosságot, ha valakinek kétsége merül fel azzal kapcsolatban, hogy az adott helyen a saját szakemberi dolgoznak, tegyenek bejelentés a rendőrségnél a 107, vagy 112-es ingyenes telefonszámokon, vagy a 06-40-28-28-28-as, helyi hívás díjával hívható telefonszámon.
14 Bodrogközi település kivételével vasárnap délelőttre mindenhol helyreállt a szolgáltatás.
Képek a helyszínről:


(Sárospatak.info)
2. frissítés: Baltával darabolták a leszakadt villanyvezetéket
Terrorizmus helyett csak lopás kísérlete miatt indított eljárást a rendőrség azon tettesekkel szemben, akik Tiszacsermelyben akarták a leszakadt vezetékeket eltulajdonítani.
A rendőrség ügyeletére érkezett bejelentés alapján 2013. március 16-án az esti órákban Tiszacsermelyben gyanús mozgásra lett figyelmes a bejelentő. Feltételezhető volt, hogy a közelben leszakadt villanyvezetéket baltával darabolják.
A megzavart két elkövető menekülés közben hátrahagyta a már szakaszolt huzalokat, illetve az elkövetés közben használt baltát is.
A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság lopás kísérlete miatt indított eljárást az ügyben egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben.
A Rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy az ilyen és hasonló esetekben - már a kárelhárítás mihamarabbi befejezése érdekében is - tegyenek haladéktalanul bejelentést a 107-es vagy 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számokon.
(MTI nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready