Nem volt könnyű leváltani Feldmájert vasárnap - derül ki az alább látható összeállításból, mely a kongresszus felszólalásaiból tartalmaz részleteket. Az immár csak volt elnök a végsőkig ragaszkodott székéhez, s úgy tűnt, el tudja halasztani a szavazást, mert nem kapott kellő többséget a leváltását célzó indítvány napirendre vétele, végül Zoltai adta meg neki a kegyelemdöfést azzal, hogy bizalmi szavazást kért maga ellen, és erre kérte fel az elnökség többi tagját is.

Feldmájer Máté, a mazsihiszes maffiamódszereket rosszkor és rossz helyen alkalmazó "forrófejű"
Voltak a gyűlésnek különösen pikáns részei is, például 15:12-től, amikor a Munkaszolgálatosok Országos Szövetségének elnöke beszámolt arról, hogy egy fiatalember rohadt tetűnek nevezte, s verést ígért be neki. Kiderült, hogy ez a fiatalember nem más, mint Feldmájer fiacskája, aki, mint a későbbi felszólalásokból kiderült, igen gyakran szokott így viselkedni: Radnóti Zoltán lágymányosi rabbi a 18. percél elmondja, hogy őt csütörtökön melegebb éghajlatra küldte el a kis Feldmájer, de volt már erre példa korábban is. A 30. percnél pedig egy másik zsidó számol be arról, hogy az elnök fiacskája a folyosón elkapta a karját, majd kicsinálást, elkapást, feljelentést helyezett kilátásba.
Hátra lehet dőlni, ezúttal kivételesen nem ők szórakoznak a mi marakodásunkon, hanem fordítva történik:
Frissítés: Zsidrákék nem akarták, hogy lássuk, miként zajlik náluk egy közgyűlés, ezért privátba tették a videót. Mi előtte természetesen lementettük, így most újra látható:
2. frissítés: Látva, hogy nem tudják elérhetetlenné tenni a felvételt, mert feltöltöttük másik megosztóra, ismét elérhetővé tették a saját youtube-os feltöltésüket - csak éppen a hozzászólási lehetőséget kapcsolták ki.
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: A tervezettnél előbb váltották le a Mazsihisz elnökét. Feldmájer Péter vezetési módszereit többen is kifogásolták. A munkásőr Zoltai Gusztáv kétharmados többséggel maradt ügyvezető igazgató.
Feldmájer Péter a kedden zárult Zsidó Világkongresszus után több nyilvános bírálatot is kapott. Időközben kiderült, hogy a kifogások nem új keletűek, a Mazsihisz-elnök ellen már márciusban bizalmatlansági indítványt nyújtottak be.
„Többen úgy gondolták, és én is úgy gondolom, hogy nem mindig megfelelő módon képviselte a magyarországi zsidóságot, és szerintem ez elég nagy gond volt. Sokszor úgy hozott döntéseket, hogy nem kérdezett meg, nem kérdezte meg a rabbikat és más embereket azzal kapcsolatban, hogy milyen stratégiát kéne meghatározni a Mazsihisz életében” – mondta Deutsch Péter, a Mazsihisz egyik küldöttje.
Az elnök visszahívásáról eredetileg a május utolsó vasárnapjára összehívott rendkívüli közgyűlésen döntöttek volna. Az elnökség azonban nem várt addig, rendes közgyűlésen kért bizalmi szavazást. Feldmájer Péter nem kapta meg az előírt többséget. Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató viszont a voksok kétharmadával marad a helyén.
A tisztújító közgyűlés időpontját harminc napon belül írják ki. A leváltott elnök újra megmérettetheti magát. Sajtóinformációk szerint a debreceni zsidó hitközség elnöke, Horovitz Tamás a poszt egyik esélyese, aki eddig is tagja volt a Mazsihisz vezetésének.
(HírTV nyomán)