Alig néhány órával a Mazsihisz pofátlan követelése után Tarlós István főpolgármester máris engedelmeskedik az ország igazi urainak, s kezdeményezi, hogy "tárgyalják újra a döntést", amelynek alapján közterületet neveztek el Budapesten Tormay Cécile írónőről.

Ez a "magyarok fővárosának" polgármestere...
A főpolgármester az önkormányzati törvényre hivatkozva kéri az újratárgyalást. A jogszabály kimondja ugyanis, hogy ugyanazon ügyben (...) egy alkalommal kezdeményezheti az ismételt tárgyalást a polgármester, ha a képviselő-testület döntését "a helyi önkormányzat érdekeit sértőnek tartja" (ezek szerint az önkormányzat érdekei megegyeznek a mai kunbélák érdekeivel - mert csak nekik érdekük az, hogy minél mélyebb hallgatás övezze a magyarság ellen elkövetett szörnyű bűneiket, melyeknek egy részét éppen Tormay Cécile örökítette meg az utókor számára könyvében - a szerk.).
A főpolgármester az elnevezés kérdésében állásfoglalást kér a Magyar Tudományos Akadémiától – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Ezt követően történt: