"A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége megdöbbenéssel értesült arról, hogy az első zsidótörvény hatályba lépésének hetvenötödik évfordulóján Budapest Főváros Tarlós István vezette önkormányzata utcát nevez el a II. kerületben Horthy Miklós kedvenc írónőjéről, az antiszemita nézeteit nyíltan valló Tormay Cécile-ről, akinek számos gondolatát tartották irányadónak a magyar politikai antiszemitizmus vezéralakjai" - így kezdődik a bűneiket rendre a holokamuval takargatni próbáló zsidók legújabb követelése.

Mert persze ezúttal sem egy egyszerű "sajnálkozásról" van szó (nem mintha még ahhoz is joguk lenne a magyar nemzet ellen elkövetett égbekiáltó bűneik után), ők már "felkérik" (ez zsidóul persze követelést jelent) Tarlós Istvánt, hogy "vonja vissza ezt a döntését, s tegye mindezt Magyarország kormányának nyilatkozatával összhangban, amelyet Rétvári Bence szerdán, Jeruzsálemben az antiszemitizmus elleni világfórumon ismertetett a világ közvéleményével: <Magyarországon a kormány mindig is fellépett és számtalan intézkedést tett az elmúlt három évben annak érdekében, hogy az antiszemita jelenségek ne nyerjenek nagyobb teret, illetve visszaszoruljanak.>"
"Ezen gondolatok jegyében kérjük a főpolgármestert: ne nevezzenek el a fővárosban közterületet olyan személyről, akinek élete és munkássága megkérdőjelezi a magyar kormány elkötelezettségét az antiszemitizmus elleni küzdelemben" - zárul a legújabb, burkolt fenyegetés által kísért követelés.
No de lássuk, miért kell(ene) betiltani - portálunkhoz hasonlóan - Tormay Cécile-t is!
Olvasóink közül bizonyára sokan olvasták Bujdosó könyvét, a patkánylázadás krónikáját. Akik mégsem, azoknak álljon itt tíz idézet belőle, hogy láthassák, mi az az igazság, amit Kun Béla népe a mű megszületése óta a mai napig ilyen hisztérikusan üldöz.

***

***

***

***

***

***

***

***

***

A teljes könyv ide kattintva tölthető le (pdf).
(Kuruc.info)
Frissítés: A debreceni zsidók is "felháborodtak" - kellemetlen dolog az igazság...
Íme a levelük eredeti formájában:
Tisztelt Főpolgármester Úr! Mély megdöbbenéssel értesültem róla, hogy Tormay Cécile-ről közteret nevezett el a Fővárosi Közgyűlés. Ugyanakkor végtelenül sajnálom, hogy - a labdarúgás szeretete okán – szívemhez oly közel álló Albert Flóriánt egy lapon emlegetik olyan személlyel, akit nem népszerűsíteni, hanem kiírnunk kell a köztudatból. Egy író műveit szubjektíven lehet csak megítélni. Valakinek tetszik, valakinek nem. Azonban a múltban élt, a közéletben szereplő Tormay Cécile-ről a történelem már véleményt alkotott. A II. világháború magyar áldozatainak emléke, a kirekesztés, a rasszizmus, és az antiszemitizmus elfogadhatatlanságának erős hite az, amit a XX. század tanulságként kell jelentsen mindannyiunknak! Alapvető társadalmi és morális feladat, hogy Magyarországon ne lehessen olyan személyről közterületet elnevezni, aki támogatta a numerus clausus fennmaradását, és személyesen köszöntötte a fasiszta Mussolinit, jelezve ezzel a közvélemény számára egyértelmű állásfoglalását a fasizmus eszmeisége felé. Nem lehet számunkra példakép, és nem viselheti közterület sem a nevét annak, aki műveiben zsidózik, uszít és a fasizmus ideológiáját népszerűsíti.
Tisztelt Főpolgármester Úr! Alapvető emberi normaként kezelendő felszólításunk tartalma, hogy gondoljon a még mai is közöttünk élő holokauszt túlélőkre is, akikkel szemben nekünk, utódoknak feladatunk úgy cselekednünk, hogy nekik ne kelljen a múlt borzalmait felidézniük, egy nyíltan antiszemitáról elnevezett köztér padjain ülve, szembesülve azzal a tudattal, miszerint az ő életüket tragikus körülmények közzé sodró és családtagjaikat kiirtó eszmeiség támogatást és támogatókat kap közéletünkben. Bízva a Főpolgármester Úr eddig is megismert, a rasszizmust szigorúan elítélő hozzáállásában kérem, hogy javítsák ki az elkövetett hibát, amely csak a tájékozatlanság okán fordulhatott elő.
Tisztelettel:
Horovitz Tamás a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke, a Közép és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesületének elnöke
A Mazsihisz által képviseltek legutóbbi akcióiból: