A francia Nemzeti Front a jövő évi európai parlamenti választások után közös EP-frakciót akar létrehozni több európai jobboldali párttal, de ezek közt a magyarországi Jobbik nincs ott - közölte szerdai strassburgi sajtótájékoztatóján Marine Le Pen, a párt vezetője. Helyszíni médiabeszámolók szerint Le Pen - Franz Obermayr osztrák szabadságpárti EP-képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján - a Jobbikot és a görög Arany Hajnalt zárta ki a lehetséges szövetségesek közül, az előbbit szélsőségesnek, az utóbbit neonácinak minősítve.

"Nincs félnivalójuk a zsidóknak a Nemzeti Fronttól" - a nemzetieknek annál inkább...
Marine Le Pen - a Nemzeti Front alapító elnökének, Jean-Marie Le Pennek a lánya - az osztrák Szabadságpárt mellett a holland Geert Wilders bevándorlásellenes pártját, valamint a svéd Demokratákat nevezte meg potenciális európai parlamenti pártszövetségesként. (Szép társulás, a közismerten zsidóimádó Wilders mellett ugyanis lelkes cionista mind a Szabadségpárt, mind pedig a "svéd demokraták", előbbiek már Izraelben is letették a hűségesküt; a Le Pen-lány pedig holokausztozó-haláltáborozó interjúval indította a pártelnökséget, utána pedig buzikra cserélte pártjában a radikálisokat - a szerk.) Nem zárta ki - miként Obermayr sem - az együttműködés lehetőségét az EU-ellenes brit UKIP párttal. Marine le Pen hangsúlyozta, hogy pártja nem szélsőjobboldali, nem iszlámgyűlölő és nem is rasszista.

Wilders, a hírhedt zsidóimádó

Zsinagógában tart előadást

A Szabadságpárt vezetője is kellőképpen polkorrekt: a zsidók és buzik kegyeit is keresi

A francia Nemzeti Front európai pártbeágyazódása nem egységes. Az elnök, Marine Le Pen jelenleg ahhoz az Európai Szövetség a Szabadságért nevű tömörüléshez tartozik, amely az osztrák Szabadságpárt és a svéd Demokraták mellett a Flamand Érdek nevű belgiumi hollandajkú nacionalista pártot is sorai közt tudhatja. A Nemzeti Front másik két EP-képviselője, Jean-Marie Le Pen, valamint Bruno Gollnisch ellenben az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségéhez tartozik, amelynek soraiban található a Jobbik mellett a brit Nemzeti Párt és a bolgár Nemzeti Demokrata Párt is.
(Kuruc.info - MTI nyomán)