A Jobbik szerint felháborító, hogy a Fidesz képviselőcsoportja kihátrált a korábban általuk kezdeményezett állami Trianon-múzeum megvalósítása mögül.
Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felidézte: az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes elnöke, L. Simon László nyújtott be a 2014-es költségvetéshez egy módosító indítványt, amely kétmilliárd forintból hozta volna létre a fővárosi Trianon-múzeumot. Csakhogy a módosító indítványok hétfői szavazása előtt a kormánypárti képviselő visszavonta a javaslatát, így nem is szavazott róla az Országgyűlés.
A politikus hangsúlyozta: a Jobbik kapcsolódó módosító indítvány formájában ismét benyújtja a javaslatot, és ezzel próbálja meg "színvallásra" kényszeríteni a kormányoldalt a témában. Elmondta: pártja azt kezdeményezi, hogy a Józsefvárosba tervezett hatmilliárd forintos költségvetésű holokauszt-emlékhely költségvetéséből vonjanak el kétmilliárd forintot az első állami Trianon-múzeum megnyitására.
A jobbikos politikus szerint elfogadhatatlan, hogy amíg a "holokausztnak" számtalan államilag támogatott emlékhelye van, addig Magyarország legnagyobb nemzeti tragédiájának egyetlen állami emlékhelye sincs.
(MTI nyomán)