Simon Gábor saját kérésére vallomást tett az ügyészségen - erről tájékoztatta ügyvédje péntek délután a Népszavát. A volt szocialista elnökhelyettes a nyomozóknak azt mondta: soha nem volt bissau-guineai útlevele.
Nem igaz, hogy Simon Gábor megtört volna a börtönben - erről beszélt ügyvédje egy csütörtök esti interjúban. Azt mondta: a sajtóhírekkel szemben elképzelhetetlennek tartja, hogy a volt szocialista politikus saját vagyonáról, illetve Mesterházy Attila vagy Gyurcsány Ferenc szerepéről beszélt volna a hatóságoknak vagy a zárkatársának.
Több mint három hete van előzetes letartóztatásban Simon Gábor. A bíróságon hiába kérdezték tőle az újságírók, honnan származik több százmilliós, éveken át rejtegetett vagyona, nem válaszolt.
Szerdán - az index korábbi értesüléseihez hasonlóan - azt írta a Magyar Nemzet, hogy az MSZP volt elnökhelyettese nehezen viseli a fogva tartást. Információik szerint Simon Gábor ráadásul rosszul éli meg volt párttársainak az ügyben tanúsított viselkedését. A lap úgy tudja: a volt szocialista képviselő egy mellé helyezett zárkaügynöknek arról beszélt, hogy Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc tudtak a százmilliókról.
Simon Gábor ügyvédje szerint bár az MSZP volt elnökhelyettese "sanyarú körülmények között van", jól viseli a fogva tartást. Nagy István az ATV csütörtök esti műsorában azt is mondta: nem igaz, hogy védence megtört volna.
Sajtóhírek szerint a két hete elhunyt Welsz Tamás lehetett Simon Gábor pénzügyi bizalmasa, és az állítólag remek szocialista kapcsolatokkal rendelkező vállalkozó szerezhette azt a hamis afrikai útlevelet, amivel a gyanú szerint titkos budapesti számlát nyitottak.
(M1 Híradó nyomán)