Mint megszokhattuk, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara (MBVK) szokás szerint nagy ívben tesz a törvényekre. Már a lakájmédia is attól hangos, hogy a devizában eladósodott emberek fizetését jogtalanul letiltó, illetve ingatlanjaikat elárverező végrehajtók álljanak le végre, függesszék fel a végrehajtási eljárást.

Patyi Gergely, igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár
Mondhat Orbán fogadott szószólója, Patyi Gergely akármit, Gyilkos Császtinak és droidhadseregének nem tudnak parancsolni. Nemhogy nem függesztik fel az eljárást, egyben vonatják vissza a fizetések, nyugdíjak letiltását, még a látszatra sem adnak annyit sem, hogy legalább a jogaikról tájékoztassák az eddig hatékony módszerekkel fosztogatott adósokat.
Jogszabály ide, törvény oda, Orbán egyszerűen nem tud rendet tartani a végrehajtók között semmilyen módon. Nyilatkozhat illetékes elvtárs akármit, olyanról még nem hallottunk, hogy valaki, bárki, a fülkeforradalmárok törvényeinek engedelmeskedő végrehajtó által augusztusra - ahogy Patyi nyilatkozta - megkapta volna a teljes fizetését. Ezzel együtt olyat sem hallottunk, hogy bármelyik árverezési hirdetményt visszavonták volna. Minden megy a régi "rendben".

Ehelyett annyit kap a magyar adós az MBVK részéről, hogy értelmezésük szerint a jogszabály a nem magyar bankokra nem vonatkozik. Magyarán - szerintük - egyikre sem, mert tisztán magyar bankot még senki nem látott, így mondhat Orbán akármit, maradhat minden a régiben.
Nem tudjuk, mi lenne akkor, ha végre ténylegesen jogi végzettséghez kötnék a végrehajtói hivatást, és nem gyorstalpalón, drága pénzért vásárolt jogi diplomával - vagy anélkül - uralkodó pribékek értelmeznék az egyébként egyértelmű jogszabályokat - évi pár száz millióért.
A "devizában" eladósodott magyaroknak meg üzenjük: menjenek be végrehajtójukhoz, kérjék az ingatlanjukra megindított árverés és a fizetésük letiltásának felfüggesztését, illetve kérjék vissza a július 26-a óta fizetésükből jogtalanul letiltott összeget mind a végrehajtótól, mind a kamarától... Mert persze Császti már megkapta tőlünk, ami neki "jár", most fizesse vissza, ami nekünk jár!
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: