Frissítés: Igazi szexragadozó lehet az a férfi, aki a gyanú szerint megvert, aztán megerőszakolt egy lányt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának gólyatáborában - írja a Blikk. A lap úgy tudja, a rendőrök a rendezvény fotósát, K. Sándor Szilárdot (38) gyanúsítják, aki be is ismerte tettét.
Zoom
K. Sándor több jelmezes fotót töltött fel közösségi oldalára, néha csuklyás férfiként, néha angol uralkodóként fotózta önmagát
A rendőrség nem ad tájékoztatást a támadásról, többen azonban azt beszélik, hogy a férfi előre kitervelte, mit tesz. Áldozatát a folnyódligeti tábor egyik félreeső, bozótokkal körülvett részére vitte, majd – mivel a lány próbált ellenállni – alaposan helybenhagyta, és ezután erőszakolta meg. A férfi szombaton hajnali négy óra körül teperte le áldozatát, másfél órával később már el is fogták.
Zoom
K. Sándor Szilárd rendszeres vendég volt a kar rendezvényein, a korábbi gólyatáborokban is ő fényképezett és videózott. Valószínűleg a szervezők sem tudták, hogy kivel van dolguk, a férfi múltját ugyanis sötét foltok tarkítják. A Blikk szerint a középiskola elvégzése után, 1996-ban már volt büntetve erőszakos közösülés miat­t, nyolc évvel később pedig szemérem elleni erőszak ügyében indult ellene eljárás. A férfi múlt pénteken együtt bulizott a „gólyákkal”.
Zoom
2013-ban is videózott a gólyatáborban, ezzel reklámozták a szervezők az ideit
– Jó nagy buli volt este, a férfi közben végig fényképezett – mondta az egyik lány a táborból. – Aztán egyszer csak hirtelen eltűnt. Akkor még nem gyanakodtunk semmi rosszra.
Nem sokkal később derült ki, hogy valaki megtámadta az egyik lányt. A szervezők akkor még csak arra figyelmeztették a diákokat, hogy ne mászkáljanak egyedül, majd egyre több hallgatót kezdtek el hívogatni a szülei, afelől érdeklődve, hogy mi történt. A fiatalok akkor rakták össze a képet: az erőszakoló előre kiszemelhette áldozatát, majd kivárta az alkalmas időpontot.
A férfit előzetesbe helyezték, az egyetem pedig közölte, hogy a programok során senkit nem kényszerítettek semmire, a bűncselekmény nem ezekhez kapcsolódóan történt.
Válogatott ocsmányságokat énekelgetnek
Nemi erőszakot, részeg lánnyal közösülést is felvonultató dal is felbukkan az Állam- és Jogtudományi Kar gólyatábori dalainak repertoárjában. A friss gólyákkal is ezt énekeltették - írja az Index.
Zoom
Éljen a multikulti!
Bár az ELTE szerint a szervezett programok keretében nem senkit nem kényszerítettek semmire, azért beszédes, hogy az egyetemi gólyatáborokban a szervezők miket énekeltetnek a hallgatókkal.
Az úgynevezett Majomház induló egyes részei például arról szólnak, hogy egy részeg lánnyal ismeretlenek közösülnek, a lány pedig nincs teljesen a tudatánál:
Az Index több olvasója is megerősítette, hogy a mostani gólyatáborban is ezt énekeltették velük a szervezők.
A Majomház honlapját elérhetetlenné tették, de a Google jó szokásához híven a szöveget megőrizte az utókornak (itt érhető el, 18+).
(Blikk - Bors - Index nyomán)
2. frissítés: róla van szó:
Zoom
Képek róla kitakarás nélkül:
Zoom


Zoom
A Soros-szál bizonyára csak véletlen:
Zoom
3. frissítés: olvasónk írja:
Komlósi Szilárd - "Soma" - az ELTE BTK hallgatója jelenleg is. Előzetesben lehet, hogy nem veszi fel a (70) 625 3332-es számát, de ki tudja...
Zoom
Már legalább 5 éve látogatja az egyetemi bulikat fotósként, de a legtöbb régi HÖK-ös erős fenntartással volt irányába.
Galántai Tamás fiatal HÖK-elnöknek szóltak is tavasszal, hogy gond van ezzel az arccal, mert fotókkal zsarolt egy lányt, de nem lett következménye a figyelmeztetésnek, sőt személyes segítő titulusban ment a féreg táborozni.
4. frissítés: vizsgálatok és felfüggesztések
Fegyelmi vizsgálatokat indított az ELTE a fonyódligeti gólyatáborban történt erőszak miatt. Az ELTE közleményében azt írta, a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi a rendezvény szervezői között szerepelt, és a bölcsészettudományi kar hallgatója. Vele szemben az egyetem vezetése fegyelmi eljárást indított.
Hozzátették, hogy mivel az illető szervezőként jelenhetett meg, a gólyatábor előkészítése nem kellő gondossággal történt, ezért az ELTE vizsgálatot és a felelős közreműködőkkel szemben fegyelmi felelősségre vonást kezdeményez. Az ELTE vezetése a vizsgálat lezárásáig felfüggeszti a kar hallgatói önkormányzata elnökségének tevékenységét.
Közölték: az állam- és jogtudományi kar gólyatáborában az ELTE normáival élesen szembenálló rigmusokat használtak az elsőéveseknek szervezett rendezvényeken, ezzel súlyosan vétettek az egyetem normái és a gólyatáborok valós céljai ellen. Emiatt a kari instruktori körök további egyetemi működését az ELTE nem engedélyezi, a történtek feltárására vizsgálatot indít, és annak lezárultáig szintén felfüggesztik a kar hallgatói önkormányzata elnökségének tevékenységét. Ha a vizsgálat személyi felelősséget állapít meg, akkor az érintett hallgatókkal szemben a legszigorúbban járnak el - tette hozzá az intézmény.
Emellett az ELTE felfüggeszti a gólyatáborok szervezésének eddigi rendszerét is: azokat az új, központilag kialakított formában, az egyetemi vezetés által meghatározott és számon kért minőségi garanciákkal valósítják meg, az egyetemi hallgatói önkormányzat együttműködési lehetőségéről további egyeztetést indítanak.
Az ELTE az intézkedéseket azzal magyarázta, hogy az érintett hallgatói önkormányzatok a rájuk bízott felelősséggel nem tudtak élni, súlyosan megsértették az egyetem normáit.
(MTI)
5. frissítés: "példásan viselkedett", ezért nem kellett leülnie a teljes büntetést
"K." Sándor Szilárd egyik ismerőse szerint valóságos szexragadozó. Erre utal az is, ahogy a férfi megtámadta áldozatát: feltehetően lesben állva csapott le a lányra az Erzsébet-tábor fás, bokros, elhagyatott zugában. Mivel a diák hevesen tiltakozott, támadója megverte, mielőtt megerőszakolta volna.
Zoom
Kordon őrzi az erőszak helyszínét
A fotóművészről ismerőse úgy tudja, mindig gondosan ügyelt rá, hogy sötét múltja titokban maradjon, sosem verte nagydobra büntetett előéletét.
– 2009-ben szabadult. Öt évet ült a börtönben. Két bűncselekményéért összesen hat év nyolc hónapot kapott, de példásan viselkedett, így minden kedvezményt megkapott, és feltételesen szabadult az öt év letöltése után – magyarázta a fotós neve elhallgatását kérő ismerőse, aki szerint sokáig úgy tűnt, hogy a férfi jó útra tért, és új életet kezdett. Most azonban ismét engedett perverz vágyainak.
Saját internetes oldalán főleg lányoknak kínált akár ingyenes portfóliókészítést is, továbbá három kollégájával együtt működtetett egy modelleket toborzó internetes vállalkozást is - írja a Blikk.
A Bors szerint előfordult, hogy Komlósi lányokat vitt fel a gólyatábori szobájába, ahol aktképeket mutatott nekik, és megpróbálta rávenni őket, hogy ők is szerepeljenek hasonló fényképeken.
6. frissítés: a HÖK-elnök tudott a gólyatábori erőszakoló múltjáról, de nem tett semmit
Figyelmeztették a gólyatábort szervező hallgatói önkormányzat vezetőjét Komlósi Sándor Szilárd aberráltságára, de nem vette komolyan a jelzést – írja az Átlátszó egy olvasója.
A levélíró kitért arra, hogy egy hallgató lány, aki szervezője is volt a gólyatábornak, már tavasszal beszámolt arról az ELTE TÓK HÖK elnökének, hogy Komlósi egy ottalvós buliban éjszaka a tudta nélkül fotózta, úgy, hogy a ruháját is felhúzta, így intim testrészeit is le tudta fényképezni.
"Soma" ezután megfenyegette a lányt, hogy ha nem fekszik le vele, akkor gondoskodni fog róla, hogy a képek a közösségi portálokon fognak kikötni. A lány ennek nem tett eleget, de feljelentést sem mert tenni, és valószínűleg Komlósinak sem volt mersze beváltani a fenyegetést.
A lány akkor figyelmeztette a történtekre a kari HÖK-elnököt, amikor megtudta, hogy Komlósi is jelen lesz a hallgatói önkormányzat egy tavaszi rendezvényén. Az elnök akkor megígérte, hogy beszél a HÖK fiú tagjaival, hogy tartsák a perverzen a szemüket, de végül nem mondta el senkinek, hogy mi jutott tudomására.
A levélíró szerint a kari HÖK-elnök volt az egyetlen, aki megelőzhette volna a bajt, de nem vette komolyan saját csapattársa jelzését.
(Átlátszó nyomán)
Korábban írtuk: A Kaposvári Járásbíróság hétfőn harminc napra elrendelte egy 38 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyére figyelemmel. Őt a nyomozó hatóság azzal gyanúsítja, hogy egy fonyódi gyermektábor területén bántalmazott egy sértettet, majd vele erőszakkal közösült. A végzés jogerős, tudta meg a Sonline a Kaposvári Törvényszék közleményéből.
Amint arról beszámoltunk, egy fonyódligeti gólyatáborban megerőszakoltak egy lányt. Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elismerte, hogy valóban indítottak eljárást az ügyben, de a részletekről nem nyilatkozott. Két gólyatábort tartottak a hétvégén Fonyódligeten: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának gólyatábora pénteken, a Budapesti Kommunikációs Főiskoláé pedig hivatalosan szombaton kezdődött.
Az ELTE még vasárnap este közölte: hétfőn ad hivatalos tájékoztatást a tanítóképző kar fonyódligeti gólyatáborában történtekkel kapcsolatban, miután konzultált a rendőrséggel.
Hétfőn délelőtt azt közölték, hogy tudomásuk szerint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nemi erőszak bűncselekményének gyanújával indított nyomozást a fonyódligeti gólyatáborban történt eset kapcsán. A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség ennél több információt nem bocsáthat a rendelkezésükre. Azt állítják, hogy ezért, és különösképpen az érintett személyiségi jogainak védelme miatt a bűnügyi eljárásról nincs lehetőségük bővebb nyilatkozatot tenni.
Azt egyértelműen megerősítik, hogy az ELTE gólyatáborában a szervezett programok keretében a résztvevők semmilyen kényszerítésnek nem voltak kitéve, a bűncselekmény nem ezekhez kapcsolódva történt. A rendezvény programjaitól függetlenül bekövetkezett atrocitás után a biztonsági szolgálat és a szervezők kellő határozottsággal léptek fel, valamint gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról. Hangsúlyozzák, hogy az ilyen bűncselekmények esetében különösen fontosnak tartják az áldozat fokozott védelmét, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását.
A Sonline információi szerint nem a szervezők és a gólyák közül került ki az ügy gyanúsítottja, hanem egy külsős férfi lehetett a tettes, aki a megbízatása alapján a táborban dolgozott.
(Sonline nyomán)
Az ELTE TÓK HÖK bemutatja: Multikulti gólyatábor
Nem reklámozták túl eddig a gólyatábor profilját:
Zoom
Ide kattintva tekinthető meg a gólyatábor honlapja.