A fonyódligeti ELTE gólyatáborban történt nemi erőszakról legalább száz fénykép került a rendőrséghez a nyomozás során. A képeket az aktus közben maga a gyanúsított készítette - írja az Index.
A lap több forrásból is úgy értesült, hogy a rendőrség birtokában van az a memóriakártya, amelyre Komlósi rögzítette az egész aktus alatt készített fényképeit.
A lapnak a HÖK szervezőit jól ismerő forrása szerint a kártyán 100-150 kép található. A fotós mindent rögzített: a verést, a fojtogatást, az orális szexet. Ezeket felhasználva akarta zsarolni a lányt, hogy később ismételjék meg az aktust.
Megkeresték a rendőrséget is a fényképekkel kapcsolatban. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság péntek este rekordgyorsaságú válaszában azonban csak azt erősítette meg, hogy a Fonyódi Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. "Egyéb információt a nyomozás érdekeire történő hivatkozással nem áll módomban közölni" – közölte Orbán Zoltán sajtóreferens.
Korábban írtuk: Nem először erőszakolt gólyát Komlósi, modelljeivel is kikezdett, feketelistán volt
Nem először erőszakolt meg gólyát "K." (azaz Komlósi - a szerk.) Sándor Szilárd (38), az a fotós, aki a fonyódligeti gólyatáborban támadott meg egy fiatal lányt – írja a Blikk.
1996-ban az Eötvös József Tanítóképző Főiskolára járt Bajára, informatika szakra, csakúgy, mint most az ELTE-re.
– Akkor erőszakolta meg az egyik évfolyamtársát, ezért ki is rúgták, úgy tudom, a lány is otthagyta a főiskolát – emlékezett vissza egy akkori csoporttársa.
Feltehetően ez volt az a bűncselekmény, amiért aztán többek között elítélték. Miután szabadult jó magaviseletéért, amely miatt a börtönfokozatot fogházra váltották, három év múlva jelentkezett az ELTE-re informatika-könyvtár szakra. Így került a gólyatáborokba is.

Egy volt tanítóképzős lány, aki már szervezett gólyatábort, lerántotta a leplet a rendezvényekről.
– A gólyatábornak és az egyetemi buliknak két állandó közös eleme volt: az ivászat és az itatás. Nem a hét végi volt az első eset, hogy valakit akarata ellenére szexre kényszerítettek, de úgy látszik, ez volt az első eset, hogy erőszakot alkalmaztak. A mostani áldozat nyilván passzívabb tagja volt a tábornak. Minden táborban van néhány ilyen ember: nem isznak, nem buliznak, hanem néhány hasonló társukkal beszélgetnek.
Mások viszont ital hatására bármire kaphatók, az eszköz megvolt a betörésükre. A bevált módszer az volt, hogy a sört, bort, felöntötték egy kis pálinkával vagy valami töménnyel. Előzőleg persze kikísérleteztük, hogy az ital ízén ez ne érződjön. Nagy tételben vettük a piát, a töményet meg kéz alól, sok palackon zárjegy sem volt. Ezért lehet az egyetemi bulikon olcsón mérni az italt. A feketén szerzett pénznek is megvolt a helye. Például ilyen kétes alakokat lehetett partifotósnak felbérelni, aki a hét végi táborban is ott volt – írja az egyik volt szervező, aki szerint Komlósi a bölcsészbulik állandó résztvevője volt.
– Azt beszélték róla, hogy jó az ágyban, de csak részeg csajokkal tud kezdeni. A múltját nem ismertem – tette hozzá a lány, aki, bár már kiszállt a szervezésből, mégis felelősnek érzi magát a fonyódligeti tragédiáért.
A modelljeivel is próbálkozott, feketelistára került
Komlósi neve egy évvel ezelőtt került fel egy feketelistára, amelyet modellek és fotósok hoztak létre. Egy lány jelentette őt a szakmának, aki azóta képtelen volt újabb munkát vállalni.
– Ő keresett meg az interneten, képeket is küldött, hogy milyen munkákra gondolna velem – mondta a Katiként bemutatkozó lány a Borsnak.
– Szerződést íratott alá, hogy az ügynökségük használhatja majd a fotókat. A fehérneműs képekbe még belementem, majd olyan pózokra is rávett, amelyeket azóta is bánok. A fotózás ott ért véget, hogy miután az ágyára „fektetett”, hogy ott pózoljak, odafeküdt, és elkezdett simogatni, meg a hatalmas testével az ágyhoz szorítani. Egy éve volt ez, azóta csak most mertem újra munkákat vállalni – magyarázta a lány, aki rengeteg támadást kapott azért, amiért megosztotta történetét a „feketelistások” között.
– A férfi, miután ez a történet kiderült, visszavett a tempóból, legalábbis az interneten az elmúlt egy évben nem hallottunk róla hasonló történeteket. Talán elijesztette a nyilvánosság – mondta ezzel kapcsolatban Németh Gábor fotós.
(Blikk - Bors nyomán)