Tüntetés kezdődött a fővárosban Kossuth téren, illetve több vidéki városban is. A közfelháborodás napja elnevezéssel a korrupció, a jelenlegi külpolitika és a túlzott adóztatás ellen tiltakoznak.
Előzőleg a Vasas Szakszervezeti Szövetség hívta élőláncba azokat, akik nem értenek egyet azzal, hogy - megfogalmazásuk szerint - "az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével teremtsék meg".
(Híradó)
Frissítés: az alábbi jelenet sokat elmond a tüntetésről:
A Kossuth térre nyílik az MSZP-frakció irodája, ez most jól jön a frakciónak. Innen ugyanis már most kilógatták az EU-s zászlót. A tömeg ovációban tört ki a zászló megjelenésére.
Zoom
A Parlament előtt a tér megtelt, és az Alkotmány utca torkolata és a Néprajzi múzeum és a földművelésügyi minisztérium előtti területen is.
Zoom
Több ezren vannak már. Tömötten állnak a téren, a metró felé kicsit ritkul - írja az Index.
Zoom
Zoom
Jelen van Demszky és több DK-s rohadék is.
2. frissítés: előkerült Che Guevara is:
Zoom
CCCP-pulóver a szervezőn:
Zoom
Zoom
Mily beszédes: Kiss Soma Ábrahámnak hívják
Demszky, a közfelháborodó:
Zoom
"Fasiszták, menjetek haza!" - Ezt kiabálták egy 10-15 fős csoportra a szervezők és több tüntető is. A kérdéses, láthatóan összeszokott társaság együtt érkezett, és azt skandálták, hogy „Egyik kutya, másik eb! Rendszerváltást!”. Ezután elvegyültek a tömegben.
3. frissítés: Lebontották a kordont a tüntetők, és átgázoltak az eddigi vonalon. A rendőrök sorfalat vontak az épület köré. A tömeg egy feltüzelt része azt kiabálja, hogy Menjünk be!, Fidesz-maffia!, Orbán, takarodj! Az emberek a Parlament lépcsőjéig jutott előre, de ott megtorpantak. A térről kevesen mentek haza, a tömeg jó része a helyszínen maradt. A rendőrök békések, de közben egyre több rendőr érkezik.
 
Zoom
Ott van Mécs Imre és Fruzsina nevű felesége is, aki a megszállási emlékmű elleni zsidó tüntetéssorozatot szervezte.
4. frissítés: megérkeztek a rohamrendőrök, szorítják ki a tömeget
Zoom
Nagyjából 100 sisakos, gumibotos rendőr jelent meg a Parlament előtt. A lépcsőről nyomulnak le a tömegbe, és megkezdték a tüntetők visszaszorítását. A rendőrség harmadjára szólította fel a tüntetőket, hogy jogsértést követnek el, és oszoljanak. A tömeg nem mozdul, az elöl állókat nyomja vissza az épület felé.
5. frissítés: sokadszorra szólítanak távozásra a rendőrök
A tér déli oldalán még több rendőr áll, és sokadszorra szólítják fel a tömeget a távozásra, mindhiába, pedig az irányt is megadták: az Alkotmány utca és a metró felé. Körülbelül 200-300 fős keménymag skandál, rajtuk kívül több százan kisebb csoportokban nézelődnek a téren.
Zoom
6. frissítés: a keménymag továbbra is farkas szemet néz a rendőrökkel, néhányan sörösdobozzal dobálják vagy EU-s zászlóval hergelik őket. Egy férfit kiemeltek a rendőrök, de a tömeg a feszült hangulat ellenére sem mozdul.
A tér már félig kiürült, a medencék körül már csak lézengés van.
7. frissítés: elkezdődött a kiszorítósdi
100-150 ember csinálja a fesztivált a téren, a többség, 1000-1500 ember csak bámészkodik. A tüntetők néha megpróbálnak beugrani a láncon, de visszalökik őket.
Zoom
A tér déli oldalán rendőrsorfal áll, vonaluk a hetes kaputól majdnem a sínekig húzódik. A sorfal Parlament felőli vége lassan, szinte tyúklépésben megindult a keménymag felé.
Dopeman sem hiányozhatott:
Zoom
8. frissítés: a rendőrség kifárasztásra játszik
Annyira kevesen vannak, hogy valószínűleg a helyzet már nem eszkalálódik. A nagy számú rendőr passzív, körben várakoznak, úgy tűnik, arra számítanak, hogy az emberek lassanként hazaszállingóznak.
9. frissítés: nem volt előállítás
Nem történt előállítás, illetve őrizetbe vétel a hétfőn este Budapesten, a Kossuth Lajos téren megtartott tüntetésen, csak biztonsági intézkedésekre volt szükség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.
Zoom
Zoom
A közfelháborodás napja elnevezésű rendezvényen, amelynek utolsó résztvevői nem sokkal éjfél előtt hagyták el a Kossuth teret, a rendőrség tájékoztatása szerint rendőri intézkedés - négy biztonsági intézkedés kivételével - nem történt.
Zoom
Zoom
Négy nő rosszul lett, illetve egyikük megsérült, őket a rendőrök mentették ki a tüntetők közül, majd átadták az Országos Mentőszolgálatnak.
Zoom
Zoom
10. frissítés: alább a HVG videóösszeállítása - egyik cikkükben egyébként ők is így írnak: "A tüntetés tartalma is, szervezettsége is jellegzetesen anarchobalos volt, sok vörös színnel, guevarás zászlóval, CCCP feliratú pulóverrel (de jó poén manapság, az ukrán háború idején), majd gyors befejezéssel, miután a szóvivő-szervező bevonult az ATV stúdiójába, a dühös nép meg ott maradt a téren, és nem tudta, hogy mit csináljon."
(Index - Origó - MTI - HVG nyomán, képek: MTI, Origó, Index, Blikk, HVG)