A rendőrök két órán belül elfogták, majd őrizetbe vették azt a két támadót, aki a gyanú szerint bántalmazott egy 66 éves férfit mezőkeresztesi otthonában. A férfi belehalt sérüléseibe.
A rendőrségre hétfő este érkezett telefonos bejelentés arról, hogy egy mezőkeresztesi családi házban idegen, "gyanús külsejű" személyeket láttak. A járőrök a bejelentés után a helyszínen holtan találták a ház 66 éves tulajdonosát. Az adatok szerint a férfi bűncselekmény áldozata lett, támadói olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen meghalt.
A rendőrök a bejelentéstől számított két órán belül mindkét feltételezett elkövetőt elfogták, előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették. A mezőkeresztesi, 36 éves F. Józseffel és 15 éves, még fiatalkorú társával szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat.
(MTI)
Frissítés: az esetet közelről ismerő olvasónk (akiről ennél többet a saját biztonsága érdekében nem közölhetünk) írja:
A hírt annyival egészíteném ki, hogy természetesen mindkét elkövető valóban cigány, mégpedig a legaljasabb fajtából (amennyiben érdemes őket valamelyest is kategorizálni).
Az idősebbik retket (Farkas Józsefet) kb. két hete szabadította ismét a társadalomra a kiváló magyar jogrend. Tizennyolc évet töltött börtönben egy szintén mezőkeresztesi idős néni brutális meggyilkolásáért, valamint azért, mert a bent töltött idő alatt végzett egyik rabtársával is.
A 15 éves rejtett erőforrás az unokaöccse. Hisz' nem lehet elég korán kezdeni, oktatni kell az ifjúságot minden hasznos dologra!
Egyébként az egyedül élő, mindenki által kedvesnek, segítőkésznek ismert bácsinak olyan brutális módon verték szét a fejét, hogy a helyszínelő rendőrök a közvetlen hozzátartozóknak sem engedték meg, hogy a holttestet láthassák.

Illusztráció