A Quaestor-csoport fő tulajdonosa állítása szerint hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor. Közleményében Tarsoly elismerte, hogy „ezzel azt a hamis látszatot keltette, hogy mentesülni kíván a felelősség alól”.
Zoom
"Mindezek alapján úgy döntöttem, hogy vezető tisztségeimet visszaveszem annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására" - írta a cégvezető, aki ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról szerdára.
"Mind személyesen, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában" - közölte Tarsoly Csaba.
Bűnözőből lett vezérigazgató
Tegnap este járőrök keresték fel a Quaestor-csoport élén gyanús körülmények között Tarsoly Csabát váltó Orgován Bélát. Orgovánnak a helyiek szerint középfokú végzettsége sincs, korábban közmunkásként dolgozott, ráadásul gyilkossági kísérlet miatt börtönben volt.
(Origó nyomán)