A kommunizmus 40 éve alatt teljes mértékben átpolitizálták az iskolák életét, a gyerekeket pedig engedelmes kommunista alattvalókká igyekeztek nevelni. Az ún. rendszerváltást követően ugyan meghirdették a „világnézetileg semleges” oktatás elvét, azonban a gyakorlatban egyre erőteljesebben teret hódított a liberalizmus és a multikulti eszmeisége. Mindennek tetejében pedig megkezdődött a holokausztvallás terjesztése is a holokauszt-emléknapok és tolerancianapok, auschwitzi kirándulások, holokausztmúzeumokban történő látogatások, a „túlélők” beszámolóinak meghallgatása stb. révén. És minden erőfeszítés ellenére az ifjúság körében mégis egyre népszerűbb a nemzeti radikalizmus. A Történelemtanárok Egylete elnevezésű szélsőliberális gittegylet tehát cselekvésre szánta el magát.

Miklósi László, a Történelemtanárok Egylete első embere
A kétségbevonhatatlanul liberális Miklósi László vezette Történelemtanárok Egylete felhívásában arról tájékoztat, hogy a szervezet az ugyancsak liberális Eötvös Károly Intézettel közösen programot indít Iskola és politika címmel. A kezdeményezés célja pedig az, hogy olyan eseteket dolgozzanak fel, amikor „a pártpolitika (tanórán vagy azon kívül) megjelent az iskola életében pedagógust és/vagy diákot, illetve a szülőket érintve”. „Amennyiben Önnel, kollégájával, ismerősével történt ilyen, írja le számunkra (a megoldással együtt, ha volt ilyen). Ezeknek az eseteknek a tanulságait – a név és a hely említése nélkül – feldolgozzuk, majd jogászokkal együtt kidolgozott javaslatokat teszünk a hasonló esetek kezelésére. A program során a következő tanévben képzéséket (sic!) is tartunk, melyekről külön értesítést is küldünk majd” – olvasható a Történelemtanárok Egyletének felhívásában.
Hogy pontosan mi tekinthető politikának, arról természetesen hosszasan lehetne vitatkozni. Én azonban úgy gondolom, hogy liberális-multikulti világnézet agresszív iskolai népszerűsítése, valamint az állandósuló holokausztos propaganda a gyermekek körében erőteljes politikai következményekkel jár. A liberalizmus és multikulturalizmus ugyanis bizonyos politikai erők hivatalos ideológiája, az „újabb holokauszt” elkerülésére hivatkozva pedig bizonyos államok háborúkkal fenyegetőznek, egyes politikai erők pedig szabadságjogokat korlátozó törvényeket erőltetnek a nyugati világra. Ezért teljesen jogos, ha tanárok, szülők – név és hely említése nélkül – jelentik a Történelemtanárok Egyletének azokat az eseteket, amikor a liberalizmusra, a multikultira vagy a holokausztra hivatkozva politikai tevékenységet folytatnak az iskolákban.
Csak győzzék a Történelemtanárok Egyletének munkatársai a megszámlálhatatlanul sok jelentést elolvasni.
Az esetleíró leveleket pedig az alábbi címre várják: ml@tte.hu
Perge Ottó - Kuruc.info