Hiába ígérték, hogy a hétvégére elkészül a kerítés, a Tisza árterében és a röszkei vasútátkelőnél továbbra sem akadályozza semmi az illegális határátlépők tömeges vonulását. A Jobbik a dublini egyezmény azonnali felmondását követeli, és befejezné a betolakodók nyilvántartásba vételét.
Mirkóczki sajtótájékoztatója bővebben:
A Jobbik szóvivője a Kossuth Rádióban:
(Kuruc.info)
Frissítés: "Tarlós István álljon ki a Dublin III. rendelet felfüggesztése mellett!"
Idén májusban Tarlós István támogatását nyilvánította ki a klímaváltozás elleni küzdelem iránt, melyet később a Fővárosi Közgyűlés is megerősített. A globális felmelegedéshez képest azonban ma egy sokkal égetőbb probléma fenyegeti Magyarországot és benne Budapestet: a bennünket elözönlő migránsáradat.
A Dublin III. rendelet értelmében az Európai Unióban elsőként Magyarországon regisztrált népvándorlókat hozzánk küldhetik vissza Nyugat-Európából. Amennyiben a korábban már nyugatra távozott migránsokat is hazánkba küldik, annak beláthatatlan következményei lesznek. Alaposan feltételezhető, hogy az eddigiekhez hasonlóan a magyar főváros hatványozottan szenvedné el a kellemetlenségeket.
Budapest nem lehet menekülttábor! Éppen ezért arra kérem Tarlós Istvánt, hogy álljon ki a Jobbik kezdeményezése, a Dublin III. rendelet magyar részről történő felfüggesztése mellett, hiszen a budapestiek érdekével ellentétes az, hogy tovább, akár a jelenlegi többszörösére duzzadjon a már most is kezelhetetlen mennyiségű bevándorlótömeg - írja közleményében Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője.
2. frissítés: "Hogy képzelik, hogy egyet se kellene regisztrálni?!" - Mirkóczki az ATV-ben
Echo TV: