Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Naponta 4300 forintot költ a kormány egy "menekültre" - kétszer annyit, mint egy magyar munkanélkülire

Reklám

Pintér Sándor belügyminiszter azt írja, naponta 4300 forintba kerül egy "menekült". A belügyminiszter Apáti István és Kárpát Dániel jobbikos képviselőknek válaszolt levélben.
Pintér azt írta, a menedékkérők napi ellátása költségvetési forrásból megy, uniós forrásból állami feladatot nem, csak kiegészítő szolgáltatásokat lehet biztosítani.
Zoom
Egy kérelmező egy napi átlagos ellátása 4300 forintba kerül.
Ma az álláskeresési járadék napi összege 2362 forint.
Tételes felsorolás szerint:
  • élelmezés, aminek összege átlagosan napi 1300 forint
  • tisztálkodási eszközök, amelynek összege nők esetében 1800 forint/hó,
  • férfiak esetében 1550 forint/hó,
  • orvosi ellátás és gyógyszerek is kellenek,
  • a befogadóállomások üzemeltetési költségeinek egy főre jutó költsége
  • az ellátott pénzbeli juttatásai, ha erre a kérelmező jogosult (márpedig miért ne lenne jogosult), 7125 forint havonta.
Az élelmezést az illetékes büntetés-végrehajtási szervezetek biztosítják – teszi hozzá a levelében a belügyminiszter.
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal idén nem vásárolt sátrakat. A befogadóállomásokon az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Honvédség készleteiből kerültek felállításra az M63 típusú katonai sátrak. Ezeken kívül idén Csehországból is kaptak 50 db sátrat adományként – közölte Pintér Sándor.
A belügyminiszter azt is írja, a Bicskei Befogadó Állomás Nagyfai telephelyén 98 db konténert is letettek, aminek a havi bérleti díja 2,8 millió forint plusz áfa.
(Origó nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready