Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain08:16 Járdán (is) menekülő motoros üldözéséről tett közzé videót a rendőrség07:47 Kölcsönös tiszteletről és bizalomról nyilatkozott Trump és a mexikói elnök - a falról nem esett szó07:32 Gázüzemű autóbuszt tesztel a Volánbusz Zalaegerszegen
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Jó és szép :: :: Hozzászólások

Makó is megszabadult Ságvári-szobrától

Reklám

Tegnap délelőtt elvitték a makói Ságvári-szobrot Gerizdes városrészből. Az elszállíttatás ötletgazdája, a jobbikos Zeitler Ádám örül, a DK-s Török Miklós persze fel van háborodva.
Zoom
Zeitler Ádám önkormányzati képviselő a helyi laptól értesült tegnap arról, hogy az önkormányzat elszállíttatta a Gerizdes városrészben állt köztéri Ságvári Endre-szobrot. Zeitler márciusban indítványozta az "alkotás" eltávolítását. Az ötlet nagy vihart kavart a makói elvtársak körében, tiltakozott ellene a Munkáspárt és a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezete is.
A tér, ahol a szobor állt, már 1990 óta nem viselte a Ságvári nevet. Tegnap délután a szobornak már csak hűlt helyét találták, egy gödör, egy betontömb és egy teherautó nyoma tanúskodott az elszállításról.
Zoom
A környék lakói elmondták: a kocsival 3-4 önkormányzati közmunkás érkezett délelőtt 10 óra körül, és kis híján balesetet is szenvedtek, amikor a mellszobor lebillent talapzatáról - vigyázni kell a kommunista zsidóval, még holtában is képes ölni.
Zeitler Ádám azt mondta, negyedszázaddal a rendszerváltás után ideje volt, hogy ne legyen a szobor közterületen.
Török Miklós, a DK önkormányzati képviselője felháborodással fogadta a hírt, ő ugyanis az elszállításról döntő testületi ülésen nyomatékosan kérte, értesítsék, mikor jönnek érte, ők ugyanis "szeretnék méltóképp elbúcsúztatni". Az értesítés elmaradt, és ez szerinte tiszteletlenség.
A városházán a sajtónak azt a tájékoztatást adták, hogy az áthelyezésre testületi határozat alapján, a Makói Városgazdálkodási Kft. feladatütemezése szerint került sor tegnap, és Hadik Magda alkotását a múzeumban helyezték el.
Feltehetőleg a makói volt a csendőrgyilkos szélsőbaloldali zsidó terrorista utolsó köztéri szobra Magyarországon.
(Délmagyar korrigálva)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready