2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:25 Egységesen lemondanak az osztrák szabadságpárti miniszterek - máris helyezkednek a szocik20:11 "Gyűlölöm az összes német nőt!" - közölte néhány ökölcsapás és köpés kíséretében egy betolakodó19:41 A 4-es, 6-os villamoson sincs c***********: magától szaladt el a telefon és a fülhallgató a hölgy kezéből18:52 Felmászott egy férfi az Eiffel-toronyra18:45 Tizenkét év börtönbüntetésre ítéltek egy szír férfit Dániában - robbantani akart18:06 Először születtek hatos ikrek Lengyelországban17:53 Ukrajna új főzsidaja letette a hivatali esküt, majd bejelentette, hogy feloszlatja a parlamentet17:38 Nagyon helyes: büntetni fogják a kettős minőségű élelmiszerek árusítását Csehországban16:46 Öt sérültje van a börgöndi kényszerleszállásnak - légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség16:32 Írország egyesítéséhez és az Egyesült Királyság felbomlásához vezethet a megállapodás nélküli Brexit15:57 Szijjártó Türkmenisztánban harcol a terrorizmus és az oroszgáz-függőség ellen15:29 Rezsi Szilárd a régió legmodernebb, legütőképesebb hadseregét alkotná meg15:05 A Wikileaks-alapító őrizetbe vételét kezdeményezte a svéd ügyészség14:44 Vágányra döntött sorompó miatt állnak a vonatok Mezőkovácsháza és Mezőhegyes között14:36 Mától minden egyes doboz cigarettát nyomon követnek az unióban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Jó és szép :: :: Hozzászólások

Makó is megszabadult Ságvári-szobrától

Reklám

Tegnap délelőtt elvitték a makói Ságvári-szobrot Gerizdes városrészből. Az elszállíttatás ötletgazdája, a jobbikos Zeitler Ádám örül, a DK-s Török Miklós persze fel van háborodva.
Zoom
Zeitler Ádám önkormányzati képviselő a helyi laptól értesült tegnap arról, hogy az önkormányzat elszállíttatta a Gerizdes városrészben állt köztéri Ságvári Endre-szobrot. Zeitler márciusban indítványozta az "alkotás" eltávolítását. Az ötlet nagy vihart kavart a makói elvtársak körében, tiltakozott ellene a Munkáspárt és a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezete is.
A tér, ahol a szobor állt, már 1990 óta nem viselte a Ságvári nevet. Tegnap délután a szobornak már csak hűlt helyét találták, egy gödör, egy betontömb és egy teherautó nyoma tanúskodott az elszállításról.
Zoom
A környék lakói elmondták: a kocsival 3-4 önkormányzati közmunkás érkezett délelőtt 10 óra körül, és kis híján balesetet is szenvedtek, amikor a mellszobor lebillent talapzatáról - vigyázni kell a kommunista zsidóval, még holtában is képes ölni.
Zeitler Ádám azt mondta, negyedszázaddal a rendszerváltás után ideje volt, hogy ne legyen a szobor közterületen.
Török Miklós, a DK önkormányzati képviselője felháborodással fogadta a hírt, ő ugyanis az elszállításról döntő testületi ülésen nyomatékosan kérte, értesítsék, mikor jönnek érte, ők ugyanis "szeretnék méltóképp elbúcsúztatni". Az értesítés elmaradt, és ez szerinte tiszteletlenség.
A városházán a sajtónak azt a tájékoztatást adták, hogy az áthelyezésre testületi határozat alapján, a Makói Városgazdálkodási Kft. feladatütemezése szerint került sor tegnap, és Hadik Magda alkotását a múzeumban helyezték el.
Feltehetőleg a makói volt a csendőrgyilkos szélsőbaloldali zsidó terrorista utolsó köztéri szobra Magyarországon.
(Délmagyar korrigálva)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready