2019. március 22., péntek, Beáta, Csilla, Vazul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:33 Kezdő még a pénzmosásban az érdi takarítónő08:10 Gázolásos támadás Kínában - hat halott, a sofőrt lelőtték07:59 Tűz ütött ki egy csurgói családi házban07:48 Bizalomvesztés miatt mondta le Boeing-rendeléseit az indonéz állami légitársaság07:31 Árvízvédelmi munkálatok kezdődtek Dél-Borsodban06:53 Pótlóbusz jár a 6-os HÉV vonalán a hétvégén22:57 Csak a szokásos alázás volt ma is a pályán a tótoktól22:41 Őrizetbe vette a hírszerzés Guaidó jobbkezét22:18 A dolgozók győzelmével ért véget a Hankook-sztrájk21:48 Száz liter fáradt olajat öntöttek egy árokba Egerben21:13 Egyiptomi késelt zsidókat - de nem valahol a két ország határán, hanem Amszterdamban20:58 Életpárti vélemény a lelkiismeret védelmében - olvasónk írása20:44 Az MTA "szabadságáért" tüntettek Budapesten19:55 Kuruc.info a Twitteren és az Instagramon - várjuk olvasóinkat!19:29 Egy kis segítség Donaldtól a választási kampányban: Trump Netanjahunak "ajándékozta" a Golán-fennsíkot
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Jó és szép :: :: Hozzászólások

Makó is megszabadult Ságvári-szobrától

Tegnap délelőtt elvitték a makói Ságvári-szobrot Gerizdes városrészből. Az elszállíttatás ötletgazdája, a jobbikos Zeitler Ádám örül, a DK-s Török Miklós persze fel van háborodva.
Zoom
Zeitler Ádám önkormányzati képviselő a helyi laptól értesült tegnap arról, hogy az önkormányzat elszállíttatta a Gerizdes városrészben állt köztéri Ságvári Endre-szobrot. Zeitler márciusban indítványozta az "alkotás" eltávolítását. Az ötlet nagy vihart kavart a makói elvtársak körében, tiltakozott ellene a Munkáspárt és a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezete is.
A tér, ahol a szobor állt, már 1990 óta nem viselte a Ságvári nevet. Tegnap délután a szobornak már csak hűlt helyét találták, egy gödör, egy betontömb és egy teherautó nyoma tanúskodott az elszállításról.
Zoom
A környék lakói elmondták: a kocsival 3-4 önkormányzati közmunkás érkezett délelőtt 10 óra körül, és kis híján balesetet is szenvedtek, amikor a mellszobor lebillent talapzatáról - vigyázni kell a kommunista zsidóval, még holtában is képes ölni.
Zeitler Ádám azt mondta, negyedszázaddal a rendszerváltás után ideje volt, hogy ne legyen a szobor közterületen.
Török Miklós, a DK önkormányzati képviselője felháborodással fogadta a hírt, ő ugyanis az elszállításról döntő testületi ülésen nyomatékosan kérte, értesítsék, mikor jönnek érte, ők ugyanis "szeretnék méltóképp elbúcsúztatni". Az értesítés elmaradt, és ez szerinte tiszteletlenség.
A városházán a sajtónak azt a tájékoztatást adták, hogy az áthelyezésre testületi határozat alapján, a Makói Városgazdálkodási Kft. feladatütemezése szerint került sor tegnap, és Hadik Magda alkotását a múzeumban helyezték el.
Feltehetőleg a makói volt a csendőrgyilkos szélsőbaloldali zsidó terrorista utolsó köztéri szobra Magyarországon.
(Délmagyar korrigálva)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready