2019. december 6., péntek, Miklós, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Orosz hackerek ellen emeltek vádat Amerikában - csak éppen azt nem tudják, hol vannak22:18 Az érdi rendőröknek sem kell érzékenyítés, tisztában vannak a cigány népszokásokkal21:51 Netanjáhu neje szerint Bibi és ő az izraeli igazságszolgáltatás inkvizíciójának áldozatai21:30 Diák késelt tanárt egy győri iskolában21:10 Nem csak a székelyeknél, Csukcsföldön is baj van a medvékkel20:52 Megállt az élet Franciaországban20:23 Medvegyev: az EU-nak kellene fegyvernyugvást hirdetnie Moszkvával szemben19:30 Egy tábornok emlékére18:40 A Keleti pályaudvar volt egy német- és nemzetellenes Meki-propagandafilm helyszíne18:17 Felvidéken is lecsapnak a "rasszistákra" - de persze nem a magyarellenességük, hanem a cigányterror nevén nevezése miatt17:28 Szólás- és véleményszabadság vagy terror? Mi jellemzi ma Merkelisztánt?16:51 Készül a vádirat Trump ellen - persze csakis a demokrácia védelmében16:14 Amatőr vesztegető: betette a húszezrest egy borítékba, és elküldte a katasztrófavédelemnek15:50 Ilyen egy haladó ország gyöngédsége: szülei feljelentették a dzsihadistát, de az osztrákok megszüntették a nyomozást15:35 Családi kör rokoni pofonokkal Vértesszőlősön
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Jó és szép :: :: Hozzászólások

Makó is megszabadult Ságvári-szobrától

Reklám

Tegnap délelőtt elvitték a makói Ságvári-szobrot Gerizdes városrészből. Az elszállíttatás ötletgazdája, a jobbikos Zeitler Ádám örül, a DK-s Török Miklós persze fel van háborodva.
Zoom
Zeitler Ádám önkormányzati képviselő a helyi laptól értesült tegnap arról, hogy az önkormányzat elszállíttatta a Gerizdes városrészben állt köztéri Ságvári Endre-szobrot. Zeitler márciusban indítványozta az "alkotás" eltávolítását. Az ötlet nagy vihart kavart a makói elvtársak körében, tiltakozott ellene a Munkáspárt és a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezete is.
A tér, ahol a szobor állt, már 1990 óta nem viselte a Ságvári nevet. Tegnap délután a szobornak már csak hűlt helyét találták, egy gödör, egy betontömb és egy teherautó nyoma tanúskodott az elszállításról.
Zoom
A környék lakói elmondták: a kocsival 3-4 önkormányzati közmunkás érkezett délelőtt 10 óra körül, és kis híján balesetet is szenvedtek, amikor a mellszobor lebillent talapzatáról - vigyázni kell a kommunista zsidóval, még holtában is képes ölni.
Zeitler Ádám azt mondta, negyedszázaddal a rendszerváltás után ideje volt, hogy ne legyen a szobor közterületen.
Török Miklós, a DK önkormányzati képviselője felháborodással fogadta a hírt, ő ugyanis az elszállításról döntő testületi ülésen nyomatékosan kérte, értesítsék, mikor jönnek érte, ők ugyanis "szeretnék méltóképp elbúcsúztatni". Az értesítés elmaradt, és ez szerinte tiszteletlenség.
A városházán a sajtónak azt a tájékoztatást adták, hogy az áthelyezésre testületi határozat alapján, a Makói Városgazdálkodási Kft. feladatütemezése szerint került sor tegnap, és Hadik Magda alkotását a múzeumban helyezték el.
Feltehetőleg a makói volt a csendőrgyilkos szélsőbaloldali zsidó terrorista utolsó köztéri szobra Magyarországon.
(Délmagyar korrigálva)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready