„Kocsis Máté másodfokon elvesztette ellenem a pert. Nem sértő, ha valaki valakire azt mondja, hogy meleg! Éljen, éljen! Az ítéletet ki fogom még ma posztolni. Minden támogatást újra köszönök! Éljen a jogállamiságot szem előtt tartó Ítélőtábla!" - írta ki Facebook-oldalára ma Ungár Klára.
Zoom
A Fővárosi Törvényszék tavaly októberben, elsőfokú ítéletében megállapította, hogy az SZDSZ-es leszbika megsértette Kocsis Máté józsefvárosi polgármester jó hírnevét, amikor Facebook-bejegyzésében arra utalt, hogy a fideszes politikus szerinte homokos. Az akkori ítélet szerint törölnie kell az ügyet kirobbantó bejegyzésből a Kocsisra vonatkozó szövegrészt, ugyanott bocsánatot kell kérnie, és kétmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie Kocsisnak.
Zoom
Ma azonban másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött, nem sértő, ha valakire azt mondják, hogy buzi, így tehát Ungár Klárának adott igazat Kocsis Mátéval szemben.
A lebuzizott politikusnak ráadásul még 150 ezer forintot is kell fizetnie a degenerált szadeszosnak a perköltségért, a Magyar Államnak pedig további 280 ezer forint kereseti és fellebbezési illetéket...

Amikor még együtt volt a díszes csapat
A Kizmanné Oszkó Marianne vezette bírói tanács indoklásának lényege, hogy
  • mivel Ungár Klára nem bizonyította be, hogy Kocsis homokos, "ezért az állítását valótlannak kell tekinteni";
  • de azt, hogy ez a valótlan állítás Kocsisra nézve miért sértő, "nem a bíróságnak, hanem Kocsis Máténak kellett volna megmagyaráznia a keresetében", és ezt ő elmulasztotta;
  • Kocsis csak arra hivatkozott, hogy a személyét illetően és a közvetlen környezetében is kár érte, de "nem fejtette ki, hogy ez miben nyilvánult meg".
A jogerős ítéletre Kocsis is reagált a Facebookon:
Ungár az esetről hírt adó Zsindextől tudta meg, hogy Kocsis a Kúriához fordul. A telefonban így értetlenkedett: "Tényleg érdekében áll ezt a dolgot melegen tartani? Egyébként buzizni én nem szoktam, csak Kocsis Máté."