"Ahol egyelőre nincs megfelelően képzett magyar munkaerő, ott engedélyezni kell, hogy olyan országokból pótoljuk őket, amelyek kulturális-történelmi hagyományai hasonlóak a miénkhez" – jelentette ki újra Varga Mihály a Heti Válasznak adott interjújában.
Zoom
A nemzetgazdasági miniszter ezt már júliusban is megpedzette, akkor azonban az ellenzéki tiltakozásokra adott válaszként Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, "nincs szükség vendégmunkásokra, amíg nem rendeződik a hazai emberek helyzete,  a kormány célja, hogy feltárja az erőtartalékokat, ami lehet, hogy küzdelmesebb, mint bárkit behívni, (...) nem tudjuk figyelembe venni a gyáriparosok kérését".
Varga viszont továbbra is mondja a magáét, kérdés, kinek lehet hinni... Ja persze, tudjuk. Ebből a kormányból senkinek.
"A hiányszakmákban átmenetileg lehetővé kell tenni, hogy az Európai Unióból – amelyen belül szabad a munkaerő-áramlás – vagy szomszédos, harmadik országból oldják meg a foglalkoztatást" - jelentette ki Varga Mihály a friss interjúban. A nemzetgazdasági miniszter szerint a régió több országa ugyanezzel a gonddal küzd, de például Csehországban és Lengyelországban társadalmilag sokkal elfogadottabb az ukrán munkaerő alkalmazása – Csehországban 200-220 ezer, Lengyelországban közel 2 millió ukrán dolgozik.
Csak hogy szokjuk a gondolatot.
(Kuruc.info - Válasz.hu nyomán)