2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van12:45 15 évesen már el volt tiltva a vezetéstől, de hajtotta a vére a "fiút"...
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

"Igény szerint" szakképzett külső munkaerő behozását támogatja a kormány - adókedvezményt is kínálnak a lakhatásukra

Reklám

A Jobbik alelnöke azt követeli, hogy a kormány azonnal tisztázza, mikor, milyen ütemben kíván betelepíteni migránsokat Magyarországra.
Z. Kárpát Dániel úgy értékelt: a Fidesz leleplezte magát és a kvótás népszavazást is, az csak színjátéknak tekinthető, hiszen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozata szerint a kormány hozzá kíván járulni migránsok tíz-, esetleg százezreinek Magyarországra telepítéséhez. Ez a Jobbik számára teljesen elfogadhatatlan; a párt sehonnan sem kíván egyetlenegy idegent sem betelepíteni Magyarországra – hangsúlyozta.
Zoom
Az ellenzéki politikus szerint a Jobbik mindent megtesz ezen elképzelés megvalósítása ellen, főleg azért, mert van magyar reprodukció, vannak magyar munkanélküliek, van egy csonka szakképzés, vannak külföldre kényszerült magyar munkavállalók.
Hozzátette: ha nincs elég szakképzett munkaerő Magyarországon, akkor a szakképzést kell átállítani. Ha Magyarországon demográfiai vákuum tapasztalható, akkor a magyar családok támogatásával, otthonteremtéssel kell ezen segíteni – mondta.
Z. Kárpát Dániel annak tisztázását is sürgette, hol szállásolja el ezeket a migránsokat a kormány, illetve milyen cégeknek biztosít kedvezményeket a magyar adófizetők és munkavállalók kárára.
A jobbikos politikus értékelése szerint a kormány azáltal, hogy harmadik országból érkező migránsoknak munkahelyet, szálláshoz támogatást, adókedvezményt, lakhatási adókedvezményt biztosít, egyértelműen szembemegy mindazzal, amit egy szuverén nemzetállam érdekei megkívánnak.
Z. Kárpát Dániel azt is firtatta, hogyan képzeli azt a kabinet, hogy egy gyors alaptörvény-módosítás helyett a kvótás népszavazással több hónapos politikai cirkuszt szervez, miközben tevőlegesen hozzájárul migránsok tömegeinek Magyarországra telepítéséhez.
Varga Mihály szerdán az MTI-nek nyilatkozva a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége által benyújtott javaslatról elmondta, annak több pontjával egyetértenek, így azzal is, hogy igény esetén biztosítani kell a harmadik országból érkező szakképzett munkaerő hazai foglalkoztatását. A miniszter fontos feladatnak nevezte, hogy megoldják az érkező munkaerő elhelyezését is. Jövőre ezért adókedvezményekkel támogatja a kormány a cégek lakhatásra fordított kiadásait.
Válasz helyett mellébeszélés
A Fidesz szerint a "polgári" kormány bevándorlók helyett a magyar embereknek biztosít munkát - közölte a nagyobbik kormánypárt csütörtökön MSZP-s és jobbikos nyilatkozatokra reagálva.
Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke is bírálta a kormányt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter harmadik országból érkező, szakképzett munkaerővel kapcsolatos nyilatkozatát. Az MSZP képviselője arról beszélt, hogy a kormánynak a magyar gazdaság megerősítését a magyar munkavállalók szerepvállalásával kell elérnie, a Jobbik alelnöke pedig követelte, hogy a kabinet azonnal tisztázza, mikor, milyen ütemben kíván betelepíteni migránsokat Magyarországra.
A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a bevándorláspárti baloldalon és Brüsszelen kívül senki nem akarja bevándorlókkal elárasztani Európát és a munkaerőpiacot. A polgári kormány kezdettől határozottan fellép a bevándorlással szemben, bevándorlók helyett a magyar embereknek biztosít munkát – tették hozzá.
A Fidesz szerint ugyanakkor a “baloldal most is hazudik”, és előbb adna munkát a bevándorlóknak, mint a saját állampolgárainak. A közleményben azt írják, hogy az Európai Parlament e heti ülésén az európai és a magyar baloldali politikusok a migránsok foglalkoztatásának könnyítése mellett szavaztak, és az EU-s polgárok elé helyezték az EU-n kívülről érkezők munkavállalását.
A Fidesz szerint a baloldal azt a hazugságot terjeszti, hogy az európai munkaerőpiacnak szüksége van a bevándorlókra, de ez az állítás megbukott, mert német adatok jelzik, hogy az egymillió bevándorlóból mindössze 54 főt tudnak alkalmazni a német vállalatok.
A jobbikos színvallás-követelésre ugyanakkor nem reagáltak.
(MTI nyomán)
Frissítés: Lázár megint mást mond, mint a többiek
Nincsen szükség vendégmunkásokra, amíg nem rendeződik a hazai emberek helyzete - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.
A kormány célja, hogy feltárja az erőtartalékokat, ami lehet, hogy küzdelmesebb, mint bárkit behívni (főleg ha megint a cigányokat értik erőtartalék alatt - a szerk.) - jelentette ki Lázár.
Az Origó szerint azt mondta: "mindenkinek segítenünk kell, senkit sem hagyhatunk az út szélén, nem tudjuk figyelembe venni a gyáriparosok kérését".
Vessük akkor ezt össze Varga Mihály MTI-nyilatkozatával:
"Varga Mihály szerdán az MTI-nek nyilatkozva a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége által benyújtott javaslatról elmondta, annak több pontjával egyetértenek, így azzal is, hogy igény esetén biztosítani kell a harmadik országból érkező szakképzett munkaerő hazai foglalkoztatását. A miniszter fontos feladatnak nevezte, hogy megoldják az érkező munkaerő elhelyezését is. Jövőre ezért adókedvezményekkel támogatja a kormány a cégek lakhatásra fordított kiadásait."
Ez tehát a kormányrecept, akárcsak az EU-kilépés ügyében: szépen leosztják a szerepeket, mindegyik fideszes annak hisz, akinek akar, és elégedett lehet a pártjával, mert valaki mindig azt mondja, amit ő hallani szeretne...
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready