2020. március 31., kedd, Ákos, Árpád, Benő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Oberlander Báruch rabbi: egyetlen goj halott is százezer zsidó halottat sért a pesti zsidó temetőben

Reklám

Oberlander Báruch vallásbírósági elnök, az ELTE jogi karának előadója, a Fidesz-kormány által kedvezményezett Chabad Lubávics haszid zsidó irányzat vezető rabbija támadást indított a magyarországi reformista zsidó hitközség vezetősége ellen, amiért az utóbbi időben gojokat is eltemetnek a budapesti Kozma utcai zsidó temetőben. „Egyetlen goj eltemetése a már régebben eltemetett százezer zsidó közé, mind a százezer zsidó halottat sérti” - nyilatkozta Oberlander rabbi az izraeli Há-Mevászér című ortodox zsidó újságnak.
Zoom
Oberlander Báruch rabbi sófárt fúj
Az ’Áruc7 héber nyelvű hírportál ezután szó szerint idéz Oberlander Báruch rabbinak a Há-Mevászér című ortodox újságban megjelent nyilatkozatából: „Minden goj eltemetése a százezer zsidó közé (a budapesti Kozma utcai zsidó temetőben - H. J.) nem kizárólag a zsidó vallási törvénnyel (háláhá – H. J.) szöges ellentétben álló egyetlen cselekedet, hanem az ott már eltemetett százezer zsidó megbántása. Azokat a zsidókat bántják, sértik meg ezzel, akik jó pénzt fizettek a sírhelyükért, azért, mert azt akarták, hogy zsidók, a saját népük között temessék el őket. A gojok itteni eltemetése mindezen zsidók meglopása. Ki jogosította fel a jelenlegi vezetést (valószínűleg Slomóék ellenlábasáról, a Mazsihiszről van szó – H. J.) arra, hogy ilyesmit tegyenek?” – tette fel a megválaszolandó kérdést Oberlander rabbi.
Zoom
Oberlander Báruch és tanítványa, Szegedi Csanád
Az ortodox újság szerint Oberlander rabbi nem hajlandó belenyugodni abba, hogy továbbra is gojokat temessenek a zsidók közé Budapesten. A lap szerint Oberlander abban reménykedik, hogy a világ zsidóságának erőteljes tiltakozása véget vet majd ennek az általa „szerencsétlen fejleménynek” nevezett gyakorlatnak, a gojok zsidó temetőben történő eltemetésének. Oberlander rabbi azzal is indokolja a tiltakozását, hogy a Kozma utcai reformista (neológ) zsidó temető 100 ezer zsidó halottja között nyugszanak olyan neves, az ortodox hitelvek szerint élt rabbik is, akiket még az 1868-as egyházszakadás előtt temettek ide.
Zoom
Ilán Mor izraeli nagykövet (balról) és Oberlander Báruch rabbi
Oberlander rabbi példáként említette a Kozma utcai zsidó temetőben még az egyházszakadás előtt, 1851-ben eltemetett Simon ben Dávid Oppenheim (és nem Oppenheimer, amiképpen Oberlander az izraeli újságnak mondta – H. J.) rabbit, Pest város rabbiját, egyházi művek íróját, akinek sírja kegyeletes zarándokhellyé vált. A közel 100 éves korában elhunyt Simon ben Dávid Oppenheim rabbi a híveinek ugyanis meghagyta: „Aki felkeresi a síromat, s imát mond értem, azt megsegíti a Mindenható.” S amikor a híres rabbit eltemették a Kozma utcai temetőben, 1851-ben, még senki gondolta, hogy a Mazsihisz „jóvoltából” több mint másfél évszázad múltán goj holtak közelsége zavarja majd a szentéletű rabbi nyugalmát, és borzolja a sírját felkeresők idegeit.
Zoom
Simon ben Dávid Oppenheim rabbi sírja – nyugalmát a goj halottak közelsége háborgatja
A hírhez kapcsolódóan megjegyezzük: Magyarországon sok a zsidó-keresztény vegyes házasság, s a Kozma utcai zsidó temetőbe általában azért temetnek nem zsidókat, mert a házastársak egymás mellett kívánnak nyugodni. De ennek megértését nem nagyon lehet elvárni olyanoktól, akik egyéb épületes szövegek mellett reggelente elimádkozzák, és komolyan is veszik azt, hogy „Áldott vagy Te, Örökkévaló Istenünk, a világ királya, hogy nem teremtettél (csináltál) engem gojnak.”
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready