A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom közleménye:
Ma reggel (2016. 12. 05.) a Habony-művek egyik sarokkövének tekinthető Magyar Idők hírportálon megjelent "Feltérképezték a gyűlöletcsoportokat" című cikkben egy megdöbbentő összefonódás fedezhető fel a Fidesz-média és Soros György között.
/A Magyar Idők - a Kuruc.infót is feljelentő Athena Intézet "kutatásain" alapuló - újrahasznosított cikke, melyben portálunk csak 4-es osztályzatot kapott az "erőszakskálán" :-(  ide kattintva olvasható - a szerk./
A cikk a néhai Athena Intézet "gyűlöletcsoport-térképét" aktualizálja, átvéve a szélsőbaloldali intézet fogalomkészletét, ezáltal pedig világnézeti rátekintési módját is. 2014-ben az Intézet felfüggesztette tevékenységét, de ugyanebben az évben kiderült, hogy Soros György 8 millió dollárral támogatta a működésüket a múltban.
Az önmagát álságos módon konzervatívként definiáló Fidesz-kormány, mely látszat szintjén háborúban áll azon érdekkörökkel, melyek mögött Soros György fedezhető fel, ezzel a gyalázatos húzásával (ismételten) bebizonyította, hogy nem elvek, hanem aktuálpolitikai érdekek mentén képes csak létezni.
Mozgalmunk felháborítónak tartja, hogy olyan fogalomrendszer alapján definiáljanak bennünket, önmagukat konzervatívnak tartó körök, aminek hátterében az a személy áll, aki felelős az európai hagyományok és élettér végső lezüllesztéséért és agresszív felszámolásáért. Visszautasítjuk a cikkben leírtakat, melyek nem csupán elvi szinten nem fedik a valóságot, de tényállítások szintjén sem.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sem világnézeti tekintetben, sem tevékenysége nyomán nem nevezhető "gyűlöletcsoportnak". Keresztény szellemi alapokon nyugvó, hazafias szervezet vagyunk, akik az ifjúságneveléstől elkezdve, a hagyományok ápolásán át, a sporttevékenységekig bezárólag rendkívül széles tevékenységi körrel rendelkezünk. Egy ideális világban megbecsülnék azokat, akik saját szabadidejüket és anyagi forrásaikat áldozzák fel a nemzet oltárán, nem pedig támadnák őket, pláne nem ilyen aljas eszközökkel.
A folyamatos ellenszél természetesen nem tör meg bennünket, sőt inkább igazolja közösségünk létének jogosultságát.