Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:43 Ellenzéki politikust választottak a szenátus élére Lengyelországban21:28 Baseballütővel verte a kamionos az őt megállító közutast20:43 Brutálisan összevertek egy nőt egy katonai rendezvény után, nyugalmazott alezredes a tettes20:03 Gyárfás tagadta bűnösségét19:42 Erdogan a kitoloncolt dzsihadistákról: nem érdekel, hogy visszafogadják őket, vagy a határon maradnak19:27 Óvodásokat fújt le maró anyaggal egy elmebeteg Kínában19:19 Koalíciós kormányt alakítanak a "progresszív" vörösök Madridban18:48 Berlusconi beléptetné a Ligát a Néppártba18:11 Azok a jó elvtársi hagyományok: Gyöngyösi momentumos barátnője külföldről kér segítséget a diktatúra ellen17:13 Várható volt: Józsefváros bissau-guineai képviselője nem tudja értékelni az antik humort16:53 Posvány16:10 Szobrot állítana Horthynak a Mi Hazánk a fővárosban, bemutatták a gipszmintát15:46 Összefogott az ellenzék Soroksáron: fizetés nélkül maradt a polgármester15:20 "Fiatalemberek" készültek tömeggyilkosságra Merkelisztánban15:11 Hatévesre növelik a képzést az Állatorvostudományi Egyetemen
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Hárman mentek el a nagy Soros-párti hídfoglalásra

Reklám

Kudarccal kezdődött Büki Zoltán "civil aktivista" szerdára tervezett hídfoglaló akciója, a szervezőn kívül csak ketten mentek el a Szabadság híd lezárására - írja a Magyar Nemzet.
Zoom
Érdeklődés hiányában elmaradt a szerda reggel nyolc órától tervezett budapesti hídfoglalás: az akciót kedden este Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Mozgalom vezetője hirdette meg a Parlament előtt tartott tüntetésen, ahol több ezren tiltakoztak a CEU állítólagos ellehetetlenítése miatt.
Büki Zoltán akkor azt ígérte, hogy szerdán kétóránként más és más hidat zárnak le a fővárosban a CEU helyzetére figyelmeztetve, és a Szabadság híddal kezdik. A hídfoglalásra végül azonban több újságíró ment el, mint ahány aktivista: a szervező kérdésére ketten léptek elő, hogy ők készek lezárni a hidat, mire Büki felfüggesztette az akciót. Mint mondta, ez egy "gördülő tiltakozás" lesz, a későbbiekben talán többen vesznek részt a demonstráción.
Ha váratlanul mégis hatalmas tömeg csatlakozna Bükiékhez, akkor a tüntetők
  • 10 órakor a Lánchidat,
  • 12 órakor az Erzsébet hidat,
  • 14 órakor a Margit hidat,
  • 16 órakor a Petőfi hidat foglalják el.
Mindezt addig folytatnák, amíg vissza nem vonják a CEU-t érintő törvénymódosítást.
Az akciót egyébként határozatban tiltotta meg a budapesti rendőr-főkapitány, arra hivatkozva, hogy a lezárni akart útvonalak közlekedése más módon nem biztosítható. Büki egyébként április 5-én reggel 07:04-kor tett bejelentést a tervezett hídfoglalásról, a nem kevésbé leleményes hatóság viszont már 07:50-kor megtiltotta az egyébként el sem kezdett demonstrációt.
Frissítés: lefújták a monumentális megmozdulást
Elmarad a budapesti Duna-hidak lezárása – jelentette be az akció szervezője, Büki Zoltán
Szerda reggel nyolcra csupán maroknyi aktivista érkezett meg a Szabadság hídhoz, ezért ott úgy döntöttek, hogy inkább a Lánchídhoz vonulnak, és két órával később azt próbálják meg lezárni. A HVG tudósítója szerint azonban a Lánchíd pesti hídfőjénél csupán Büki és a szervezet alelnöke jelent meg, emiatt a "civiljogi aktivista" úgy döntött, nincs értelme megtartani a tüntetést.
Harminc újságíró, három "hídlezáró"
"Hídlezárás elmaradt. A videón 30 újságíró, Büki úr és két srác, aki végigitta az éjszakát" - írja a videó közzétevője.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready