2020. január 17., péntek, Antal napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:36 Lionkáék szomorúak: a parasztok nem küldték el a lóvét a hétvégi bulira22:21 A brazíliai zsidók betéve tudják a Goebbels-szövegeket, és jaj annak, aki hasonló szavakat talál használni22:06 Kicsit sem sántít: magyar nő a "sterilizált büdös cigány"-történet szereplője21:49 Szép kövérre hízott IÁ-vezetőt találtak Irakban21:07 Még a pápa is azért imádkozik, hogy Semjénék maradjanak a Néppártban20:36 Árpád vezértől a "patkányig"20:12 Gyilkos volt a beceneve a zsámboki cigánynak, aki megölte és megerőszakolta a pelenkázásra szoruló 88 éves asszonyt19:50 Robbanótestet találtak Szolnokon19:31 Egy év alatt 66-szor riasztották a mentőket egy részeges nőszemélyhez19:13 A német külügy már a vicceit is a betolakodók érzékenysége alapján válogatja meg18:51 A Yamaha nem szeretne több hangszerládás esetet18:38 Agyonszúrt egy jemenit a konkurencia Leszboszon18:05 Lemondott az ukrajnai kormányfő egy kiszivárgott felvétel miatt, melyből kiderül, hogy Zelenszkijnek fogalma sincs a gazdaság működéséről17:43 Görögország is csapatokat küldene Líbiába17:00 Kiszagolták migráncsék, hol nincs kerítés - hőkamerával, drónnal és radarral is védik a határt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Hárman mentek el a nagy Soros-párti hídfoglalásra

Reklám

Kudarccal kezdődött Büki Zoltán "civil aktivista" szerdára tervezett hídfoglaló akciója, a szervezőn kívül csak ketten mentek el a Szabadság híd lezárására - írja a Magyar Nemzet.
Zoom
Érdeklődés hiányában elmaradt a szerda reggel nyolc órától tervezett budapesti hídfoglalás: az akciót kedden este Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Mozgalom vezetője hirdette meg a Parlament előtt tartott tüntetésen, ahol több ezren tiltakoztak a CEU állítólagos ellehetetlenítése miatt.
Büki Zoltán akkor azt ígérte, hogy szerdán kétóránként más és más hidat zárnak le a fővárosban a CEU helyzetére figyelmeztetve, és a Szabadság híddal kezdik. A hídfoglalásra végül azonban több újságíró ment el, mint ahány aktivista: a szervező kérdésére ketten léptek elő, hogy ők készek lezárni a hidat, mire Büki felfüggesztette az akciót. Mint mondta, ez egy "gördülő tiltakozás" lesz, a későbbiekben talán többen vesznek részt a demonstráción.
Ha váratlanul mégis hatalmas tömeg csatlakozna Bükiékhez, akkor a tüntetők
  • 10 órakor a Lánchidat,
  • 12 órakor az Erzsébet hidat,
  • 14 órakor a Margit hidat,
  • 16 órakor a Petőfi hidat foglalják el.
Mindezt addig folytatnák, amíg vissza nem vonják a CEU-t érintő törvénymódosítást.
Az akciót egyébként határozatban tiltotta meg a budapesti rendőr-főkapitány, arra hivatkozva, hogy a lezárni akart útvonalak közlekedése más módon nem biztosítható. Büki egyébként április 5-én reggel 07:04-kor tett bejelentést a tervezett hídfoglalásról, a nem kevésbé leleményes hatóság viszont már 07:50-kor megtiltotta az egyébként el sem kezdett demonstrációt.
Frissítés: lefújták a monumentális megmozdulást
Elmarad a budapesti Duna-hidak lezárása – jelentette be az akció szervezője, Büki Zoltán
Szerda reggel nyolcra csupán maroknyi aktivista érkezett meg a Szabadság hídhoz, ezért ott úgy döntöttek, hogy inkább a Lánchídhoz vonulnak, és két órával később azt próbálják meg lezárni. A HVG tudósítója szerint azonban a Lánchíd pesti hídfőjénél csupán Büki és a szervezet alelnöke jelent meg, emiatt a "civiljogi aktivista" úgy döntött, nincs értelme megtartani a tüntetést.
Harminc újságíró, három "hídlezáró"
"Hídlezárás elmaradt. A videón 30 újságíró, Büki úr és két srác, aki végigitta az éjszakát" - írja a videó közzétevője.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready