Budaházy panaszára a Handó Hivatal nevében Cserni János főosztályvezető válaszolt, és küldte azzal vissza a jogsértő Fővárosi Törvényszékhez, hadd vizsgálgassák saját magukat. Arról a többször elmarasztalt Cserni Jánosról van szó, aki balos véleménynyilvánításai és a Galamus megalapítása mellett részrehajló ítéleteivel többször fellépett a szocionista-liberális kurzus idején az ellenzéki sajtó ellen, csak akkoriban kevesebb belpesti ajvékolt diktatúrát kiáltva.
A "jobboldali" Handó Tünde így hízelgett a "feddhetetlen" Cserninek, amikor az a Fővárosi Ítélőtábla elnöke szeretett volna lenni (ami sajnos kivételesen nem jött össze neki):
Zoom
Bíróként is számos olyan vitatott ítéletet hozott jobboldali újságírók rovására, amelyek nyomán sokan megkérdőjelezték pártatlanságát. Nemzetközi felháborodást váltott ki egyik 2004-es ítélete, amelyben végrehajtandó fogházbüntetéssel sújtotta a Magyar Demokrata főszerkesztőjét, Bencsik Andrást egy Mécs Imre által indított rágalmazási perben. A Legfelsőbb Bíróság (LB) utóbb pénzbüntetésre enyhítette Bencsik büntetését, és kimondta: az első- és másodfokú bíróság több ponton jogszabálysértő döntést hozott. Cserni János az LB döntését törvénysértőnek minősítette – ezért a Magyar Bírói Egyesület etikai eljárásában elmarasztalta, elöljárói pedig eltiltották a médiaügyekben való bíráskodástól. Vihart kavart az az ítélete is, amelyben az SZDSZ-es Wekler Ferenc családjának botrányos ügyeiről írt cikke miatt úgy marasztalta el lapunk akkori főmunkatársát, Torkos Matildot, hogy nem engedte meg a valóság bizonyítását a cikk szerzőjének - írta fentebb hivatkozott cikkében tavaly a Magyar Nemzet.

Cserni János, Gyurcsány híve, Szájerné pártfogoltja
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: