Nem sokkal azután, hogy megjelentettük Budaházyék cikkünk első frissítésében található közleményét, amely joggal kérdőjelezi meg az - írásba sem foglalt - ítéletet, a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya is kiadott egy sunyi közleményt, melyben azzal kontráznak, hogy márpedig kész a törvényes ítélet, csak még "rendezgetik" az iratokat. Igaz, törvényszéki források már két hónapja azt állították a kormányhű sajtónak, hogy az ítéletet már postára is adták. Abszurd a történet.
Lassan 8 hónapja kaptak Budaházy György és társai összesen 125 év büntetést első fokon, de az ítéletet az eljáró bírónő, Kenéz Andrea a mai napig nem foglalta írásba. Kenéz Andrea közben felmondott, ennek ellenére a Budapesti Törvényszék nem adta ki az ítéleteket írásban. Budaházy György attól tart, az ítélet nem létezik, ezért nem adja ki a törvényszék.
Frissítés: "Törvényes ítélet már nem is születhet az ügyünkben"
Alább a Budaházy-ügy vádlottainak szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye törvényes ítéletük hiánya kapcsán.
A 2016. augusztus 30-án meghozott, minket 125 évre elítélő - de szóban szinte egyáltalán nem megindokolt - ítélet írásos indoklása a tanácsvezető bírónő 2017. április 30-án lejárt felmondási idejéig sem készült el, sőt, május 2-án, 3-án, 4-én sem tudták azt sem a vádlottaknak, sem a védőiknek bemutatni. Ezért mi kész ténynek vesszük, hogy az ítélet április 30-ig nem született meg!
Mivel viszont a bírónő azután már nem írhat alá ítéletet, mert már nem bíró, ezért törvényes ítélet már nem is születhet az ügyünkben, legfeljebb csak utólag készített visszadátumozott hamisítvány, amit mi elfogadni nem tudunk és tiltakozunk az egyébként is kezdetektől koncepciós büntetőügy, ilyen módon, gyakorlatilag csalással való elsőfokú lezárása ellen!
Azt gondoljuk, hogy mindezek miatt az ellenünk folyó eljárást és ezzel együtt a minket sújtó különböző szintű kényszerintézkedéseket azonnal meg kell szüntetni, és ezt követeljük is!
Budaházy György és vádlott-társai
2. frissítés: Törvényszék: kész az ítélet, törvényes is, csak még rendezgetik
Ahogy nyilvánosságra került Budaházyék közleménye, ami joggal kérdőjelezi meg az ítéletet, a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya is kiadott egy sunyi közleményt:
Fővárosi Törvényszék: törvényes a Budaházy ítélet
A Fővárosi Törvényszék 2016. augusztus 30-án hirdetett ítéletet Budaházy György és társai büntetőperében. A tanácsvezető bíró mulasztása miatt az ítélet írásba foglalása határidőn belül nem történt meg, ezért a Fővárosi Törvényszék elnöke megtette a rendelkezésére álló igazgatási intézkedéseket a tanácselnökkel szemben. A bírói tanács vezetőjének szolgálati viszonya 2017. április 30-án megszűnt. Szolgálati jogviszonyának megszűnéséig bár továbbra is késedelmesen, de folyamatosan az ítélet írásba foglalásán dolgozott.
A bírói tanács vezetője szolgálati viszonyának megszűnést megelőző munkanapján, 2017. április 28-án írásbeli utasítást adott az iratoknak a másodfokú bírósághoz történő felterjesztésére, valamint a határozatok kiadására.
Jelenleg az iratoknak a kiadás és felterjesztés céljából történő rendezése folyik.
Az izzadságszagú közlemény apró szépséghibája az, hogy ha csak most zajlik az iratok "kiadás és felterjesztés céljából történő rendezése", akkor hogyan lehetséges az, hogy - legalábbis a törvényszéki források szerint - immár két hónapja postára is adták?
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: