Jelentős adósságokat hátrahagyva, bejelentés nélkül távozott Németországból 13 évvel ezelőtt Niedermüller Péter, aki munkaadójának és kollégáinak azt állította magáról, hogy súlyos beteg, miközben ez nem felelt meg a valóságnak - derül ki a berlini Humboldt Egyetem 2006. május 2-án kelt, a Privatkopo.hu birtokába került leveléből.
Zoom
Niedermüller Péter mintegy tíz évig tanított a berlini Humboldt Egyetemen. Az intézményt 2004 decemberében, előzetes bejelentés nélkül hagyta el.
A Privatkopo.hu birtokába került az a 2006. május 2-án kelt levél, amelyet a világhírű egyetem képviseletében két neves professzor, Dr. Wolfgang Kaschuba és Dr. Rolf Lindner látott el a kézjegyével. Az irományban - egyebek mellett - az áll, hogy Niedermiller azt híresztelte magáról, súlyos beteg, miközben…
"Nehézkes felderítési kísérleteink során az is bizonyossá vált, hogy Niedermüller Péter már nem a Humboldt Egyetem tagja, nem tartozik az Európai Etnológiai Intézethez, és nem viselheti a professzori címet sem. Nyilvánvalóan nem is beteg - saját állításaival szemben, amely állítások sok gondot okoztak nekünk" - olvasható a levélben, amelyből kiderül az is, hogy a férfi 2004. december közepén, előzetes bejelentés nélkül, angolosan távozott Berlinből, és meg sem állt Pécsig.
Az egyik magyarországi tudományos intézetnek címzett küldemény Niedermüller eltűnésének lehetséges okára is rávilágít.
"Végül pedig azt sem szeretnénk elhallgatni, hogy Niedermüller Péternek jelentős pénzügyi kötelezettsége áll fenn a Humboldt Egyetemmel, valamint több - nem csak berlini - kollégával szemben."
A DK alelnökének, európai parlamenti képviselőjének tehát jelentős összegű rendezetlen tartozásai voltak a munkaadójával és munkatársaival szemben, amikor szó nélkül lelépett Németországból, és a baranyai megyeszékhelyen húzta meg magát.
Zoom
Az érdekli, hogyan szivárgott ki a levél - "megtette a szükséges lépéseket"
A Privatkopo.hu elektronikus levélben kereste meg a politikust, aki a lap kérdéseire a következő választ adta: "Értetlenül olvasom levelüket. Ha jól értem, Önök azt állítják, hogy "birtokukba került" egy tizenegy évvel ezelőtti levél, amely kinek címződött? És mit jelent, hogy "birtokukba került"? És hogyhogy épp most került az Önök birtokába? Mivel ezzel az állítással kapcsolatban egy sor további, nyugtalanító kérdés vetődik fel, tegnap délután, illetve ma reggel az illetékes hatóságokkal felvettem a kapcsolatot, és megtettem a szükséges lépéseket, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjak."
A levélben említett "jelentős" adósságok rendezetlenségét firtató kérdésekre Niedermüller úgy reagált, azok "olyan gyanúsítgatásokról szólnak, amelyekre értelmetlen lenne reflektálni".
Lebontaná a határkerítést
Niedermüller Péter Brüsszelben a PestiSrácok.hu kérdésére válaszolva néhány nappal ezelőtt kijelentette: lebontaná a határkerítést, mert nem tartja helyénvalónak, hogy ne Magyarországra, hanem más országokba érkezzenek a migránsok.
A Demokratikus Koalíció képviselője (aki egészen véletlenül az Izraellel való kapcsolattartásért felelős küldöttség tagja az EP-ben) szerint nagyon fontos, hogy minden ország egyenlő részt vállaljon a "menekültek" befogadásából, így Magyarország is.
Niedermüller még ma is képes azt hazudni, hogy a terrorizmus és a migráció között nincs összefüggés, és ő nyugodtan végig mer menni este is az európai fővárosok utcáján, nem tart terrortámadástól. A PestiSrácok.hu kérdésére, hogy ezt a londoni támadás áldozatai családjainak is elmondaná-e, a képviselő nem válaszolt - ismerteti a Híradó.