A Fidesznél és a KDNP-nél zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, a "magyar" kormány éppen azért küzd az illegális migráció ellen, hogy megóvja a magyar emberek és a magyar (sic!) zsidóság biztonságát - jelentette ki Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.
Zoom
Hollik István - Kibújt a szög a zsákból
A politikust arról kérdezték, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke néhány napja egy levélben a Geore Soros zsidó milliárdos arcképét ábrázoló kormányzati plakátokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy azok "antiszemita képzettársításokat" indíthatnak el, még akkor is, ha az alkotók szándéka nem ez volt. Hollik István ugyanakkor kijelentette: a Fidesz és a KDNP mindig, minden alkalommal, minden antiszemita megnyilvánulást mélyen elítélt, ez eddig is így volt, és ezután is lesz.
Hangsúlyozta: éppen azért küzdenek az illegális migráció ellen, hogy megóvják a magyar emberek és a "magyar zsidóság" biztonságát Magyarországon. Szerinte ugyanakkor Soros György ezt az illegális bevándorlást “akarja erőltetni” és “próbálja nyomás alá helyezni” a magyar kormányt és a Fidesz-KDNP-t. “Ez a plakátkampány erről szól” – tette hozzá.
Az európai zsidóság védőbástyája
Hollik István kiemelte: Magyarország biztonságos ország, mert a kormány megállítja az illegális bevándorlást, amely kockázatot jelent a "magyar" és az európai zsidóság számára is.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: