A borsodnádasdi K. Csenge szívesen vállalt szerepet az ózdi és borsodnádasdi rendezvényeken, ahol verset szavalt és énekelt. Holttestére egyes hírek szerint egy templom melletti aknában találtak rá - írja a Magyar Nemzet.
Zoom
K. Csenge egy ózdi szimpátiatüntetésen Janiczak Dávid polgármester mellett (forrás: http://janiczakdavid.jobbik.hu/napi_beszamolo/tuntetes_ozdon)
"Feltehetően" meggyilkolták azt a borsodnádasdi lányt, akit szombaton láttak utoljára, eltűnését pedig vasárnap délután jelentette be édesanyja a putnoki rendőrőrsön. A 17 éves K. Csenge, akinek holttestére a hatóságok vasárnap este nem sokkal éjfél előtt bukkantak Borsodnádasdon, az ózdi József Attila Gimnázium diákja volt.
A lány feltételezhetően gyilkosság áldozata lett, mivel a rendőrség szakértők bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit. A tett helyszínéről és a bűncselekmény részleteiről azonban a nyomozásra való tekintettel nem közölt részleteket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.
A lap szerint a 17 éves fiatal lány vendégszereplője volt az ózdi színjátszókörnek is, és számtalan városi rendezvényen is feltűnt, ahol verset mondott, és szereplőként részt vett a Janiczak Dávid ózdi polgármester melletti szimpátiatüntetésen is.
„Most még szomorúbb vagyok, azt el is felejtettem, hogy ő adott nekem virágot a szimpátiatüntetésen” – idézte fel az interneten fellelhető fotók alapján emlékeit a városvezető. A jobbikos polgármester megrendülten értesült a halálesetről, az áldozatot az ózdi városi rendezvényekről ismerte. Mint mondta, megdöbbentek, hogy ez megtörténhet, hogy egy 17 éves lánynak meg kell halnia, „el sem tudom képzelni, hogy milyen bestiális elkövetők lehetnek”.
A helyiek beszámolója alapján a Zoom.hu arról írt, hogy a település egyik katolikus temploma melletti aknában találták meg a rendőrök és a polgárőrök a lány holttestét. A portálnak K. Csenge egyik barátnője azt mondta, a lány szombaton délután ment el otthonról, de édesanyja csak este tízig engedte el, a kamasz viszont nem ért haza. Egy helyi nő pedig azt állította, hogy szombaton este fél 8-8 körül Ózdról mentek haza, akkor még látták a lányt az egyik barátnőjével, szalonnát sütögettek az Alsó-tónál.
(MNO nyomán)
Frissítés: meg is erőszakolták a lányt; a tettesek állítólag mindent beismertek
2. frissítés: itt találták meg a lány holttestét
Zoom
A templom közelében lévő aknában bukkantak rá K. Csenge testére a keresők (fotó:Weber Zsolt / Blikk)
Zoom
Több fiatalt is bilincsben kísértek be az ózdi rendőrkapitányságra a Borsodnádasdon holtan talált 17 éves lány ügyében – állítja az Ózdi Városi Televízió hírműsora. Az Ózdi Krónika szerint ma kora délután is helyszíneltek az illetékes szervek: egy közeli erdős részen, valamint egy romos épületben is kutattak nyomok után.
Zoom
Fotó: ozd.hu
A fiatal lány emléke előtt ma este nyolc órakor Borsodnádasdon gyertyagyújtással tisztelegtek családtagjai, rokonai, barátai.
Az MNO megkereste a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét arról érdeklődve, van-e már gyanúsított. Bár a rendőrség az Ózdi Krónika híreit nem erősítette meg, de azt elárulta, hogy a hatóság széles körű adatgyűjtést végzett, nagy létszámban hallgattak ki tanúkat, a nyomozást pedig jelenleg is, vagyis az esti órákban is nagy erőkkel folytatják.
Az Ózdi Krónika azon értesülését pedig, amely szerint a lány holttestét ruha nélkül találták meg, a hatóság nem cáfolta.
A rendőrség kedd reggelre ígért részletesebb tájékoztatást.
3. frissítés: egy gyanúsított van
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő esti tájékoztatása szerint az ügyben végzett adatgyűjtések eredményeként hétfőn gyanúsítottként hallgattak ki egy 20 éves borosodnádasdi férfit.
A férfi ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a főkapitányság - adja hírül az MTI.
4. frissítés: íme egy teljesen hihető magyarázat
A Bors azt írja, a lány a barátaival az Alsó-tónál szalonnát sütögetett, majd egy fiúval – aki szerelmes volt Csengébe – hazaindult. Csakhogy a lány "valamitől rosszul lett és elájult". A fiú "azt hitte, meghalt, így egy aknába dobta a testét". Csenge még élhetett, amikor belezuhant, és ott a felgyülemlett esővíztől fulladt meg a bulvárlap verziója szerint.
– Úgy hallottuk, hogy egy helybéli, 20 éves fiút tartóztatott le a rendőrség – nyilatkozta a lapnak egy helyi lakos. – Azt is be­szélik, hogy fojtogatásnyomok voltak a torkán. A ruháit rendőrök, tűzoltók és a helyiek is keresik – tette hozzá a férfi. (Tehát "valamitől" rosszul lett, majd "valamitől" fojtogatásnyomok keletkeztek a torkán... - a szerk.)
Csenge bátyja csak annyit mondott a Borsnak, hogy sem a baráti társaságot, sem ezt a fiút nem ismerték. A történtekről azonban egyelőre ők sem tudnak részleteket. A lányt mindenki szerette a faluban.
A "fiú" anyja nem érti
– Együtt bográcsozott a fiunk Csengével – magyarázta a szóban forgó fiú édesanyja a Blikknek. – Elvitték a fiunkat, és egy napja nem engedték haza. Ma itt voltak, és házkutatást tartottak nálunk. Nem értjük, mi ez az egész – sírta el magát az asszony.
– Szerintem Csenge a szalonnázás után elindult hazafelé, a gyilkosa pedig utána lopózhatott – vélekedett a lány egyik barátnője, aki azt is elmesélte, hogy Csenge soha senkinek nem ártott, így biztos, hogy ellensége nem volt.
5. frissítés: "a fiatal lány öntudatlan állapotba került, majd a gyanúsított egy vízzel telt aknába eresztette" - a BAZ megyei rendőr-főkapitányság nem túlságosan részletes közleménye:
Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy 20 éves borsodnádasdi férfival szemben.
A bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban dr. Mecser Tamás r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese 2017. szeptember 5-én tartott sajtótájékoztatót Miskolcon.
Zoom
Egy 17 éves lány eltűnése ügyében indított eljárást 2017. szeptember 3-án a délutáni órákban az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse. A rendőrség a polgárőrség és a tűzoltóság bevonásával haladéktalanul megszervezte az eltűnt fiatal felkutatását, akinek ruhátlan holttestét éjfél előtt Borsodnádasdon találták meg egy vízzel teli aknában.
A nyomozók ezt követően büntetőeljárás keretében folytatták tovább a széleskörű adatgyűjtést. Ennek eredményeként több tanút hallgattak ki, majd a 2017. szeptember 4-én a késő délutáni órákban gyanúsítottként hallgattak ki egy 20 éves borsodnádadi férfit.
Az adatok szerint a gyanúsított 2017. szeptember 2-án Borsodnádasd egyik erdős területén találkozott a sértettel, akivel beszélgettek. A fiatal lány később öntudatlan állapotba került, majd a gyanúsított egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szaktanácsadói vélemények alapján a lány halálát fulladás okozta.
Az eset egyéb részleteit a további nyomozati cselekmények és szakértői vizsgálatok eredményei tisztázzák majd.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a beismerő vallomást tett 20 éves borsodnádasdi férfit bűnügyi őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.
6. frissítés: "nem merült fel szexuális indíttatású bűncselekmény"
Az MNO beszámolója szerint Mecser Tamás ezredes közölte, nem merült fel szexuális indíttatású bűncselekmény, "B." Roland egyedül követte el a tettét, nem volt tettestársa.
Mecser elmondta, "B." Roland a település egyik erdős területén találkozott az áldozattal, akivel beszélgettek. Kihallgatása során a férfi beismerte, hogy ő tette az eszméletlen fiatal lányt a vizes aknába. Egyelőre orvosszakértői vizsgálatra várnak azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a lány halálát, a feltételezések szerint fulladás, mivel az akna vízzel volt teli.
Arra a kérdésre, hogy fogyasztott-e kábítószert "B." Roland a gyilkosság előtt, Mecser azt mondta, a hatóságok szakvéleményét várják.
7. frissítés: Bialkó Roland lehet az elkövető
A névazonosság, a lakhely, a videón látható fejforma, az életkor és - főleg - a Fb-oldalán már a mostani frissítésünk előtt szaporodó hozzászólások alapján ő az elkövető:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Jó társaságban - Lakatos Jozsyykával
8. frissítés: bedrogozva ölhetett
Az Origó információi szerint a helyszínen marihuanát is találtak, a faluban sokan azt állítják, hogy a 20 éves "fiú", aki a lányt megölte, drogozott.
Két idős asszony arról mesélt nekik, hogy mind a két fiatal rendes és becsületes családból származik.
"Nagyon sajnálom a fiú szüleit is, mert nagyon jól ismerem őket, egy végtelenül dolgos, becsületes család. Csak hogy nem vették észre, hogy a gyereknek valami problémája van? Mert ezt egy szülőnek észre kell vennie! Talán nem volt meg az az igazi gyerek-szülő kapcsolat."
Ezt a másik idős nő is alátámasztja.
"Szörnyű dolog, de mind a két családban, mert a fiú családja is nagyon rendes volt. Nem tudhatjuk, hogy ez a hülye ital vagy drog, vagy ki tudja, hogy kiből mit hoz ki. Tönkretette mind a két családot, és saját magát is.Azt mondják, hogy ez nem régóta kezdődött. Állítólag volt valami szerelme, de összevesztek, talán akkor kezdődött. De a szülőnek ezt észre kell venni. Hiába húsz éves, a mai világban oda kell figyelni."
Nemcsak a családot, de magát a 20 éves fiút is tisztességes emberként ismerték mostanáig.
"Ez egy olyan nagy tragédia, hiszen az aki tette is, egy kedves, jóravaló gyerek volt. Nem is értjük az egészet! A tűzbe tettük volna érte a kezünket" - mondja egy fiatal nő. Kívülről nézve senki nem mondta volna róla, hogy valaha is képes lenne megölni valakit.
A legtöbben arra gyanakszanak a faluban, hogy a fiú nemcsak ittas volt, hanem be is volt drogozva. Azt beszélik, hogy a holttest körül állítólag marihuanát találtak.
Csenge és a fiú ugyan ismerték egymást, de inkább csak látásból, barátok nem voltak - mondja egy falubeli. Más viszont azt állítja, hogy
Csenge telefonjában is benne volt a gyilkosa neve.
9. frissítés: alkohol és herbás cigi
Indítványozta az ügyészség a borsodnádasdi emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. A legszigorúbb kényszerintézkedés elrendeléséről csütörtök délelőtt dönt a bíróság – tudta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivőjétől szerdán kora délután a 24.hu.
Martossy György főügyészhelyettes közölte, hogy a gyanúsított a saját elmondása alapján a cselekmény napján nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, és több "herbás cigit" elszívott.
Hogy valóban alkohol, akár egyéb szer hatása alatt állt-e, a nyomozás feladata kideríteni.
Ugyanakkor az elkövetés szempontjából az ilyen jellegű, önhibából eredő leittasodásnak vagy bódult állapotnak nincs jelentősége, vagyis úgy kell tekinteni, mintha színjózanul követte volna el. (Kivéve, ha nem - a szerk.)
A főügyészhelyettes közölte, hogy “alapesetes emberölés” miatt folyik eljárás, vagyis nem merült fel minősítő körülményre adat, mint például különös kegyetlenség, vagy aljas indok. Ennek büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.
Azt továbbra sem tudni, a lánynak miért kellett meghalnia. A rendőrség kedden arról számolt be, hogy a jelenlegi információk szerint nem szexuális indíttatású bűncselekmény történt. Ennek kapcsán Martossy György azt közölte, a motívum kapcsán egyelőre nem tud tájékoztatást adni, mert a a gyanúsított beismerő vallomása csak részleges, nem terjed ki mindenre.
Hozzátette: a nyomozás megindult, szükséges igazságügyi orvosszakértő bevonása a halál pontos körülményeinek megállapítása miatt, ezen túl az esetleges kábítószertől vagy alkoholtól befolyásoltság bizonyítása érdekében.
Az információk, miszerint az áldozatra egy vízzel teli aknában bukkantak rá meztelenül, megerősítette, de hozzátette – ahogy azt feljebb már írtuk -, hogy jelenlegi információk szerint nem szexuális indíttatású bűncselekmény történt.
10. frissítés: "kétséget kizáróan nem tisztázott okból" meztelenítette le a lányt
A Miskolci Járásbíróság csütörtökön jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a borsodnádasdi emberölés gyanúsítottját, egy húszéves helybéli fiatalt - tájékoztatta a Miskolci Törvényszék az MTI-t.
A közlemény emlékeztet arra, hogy egy 17 éves borsodnádasdi lány eltűnését szeptember 3-án jelentették be hozzátartozói. A polgárőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel megkezdte keresését, és a holttestét még aznap megtalálták egy vízelvezető aknában.
A gyanúsítás szerint az ittas és “herbás” cigarettát is fogyasztó fiú a lányt, aki feltehetően öntudatlan állapotba került – még kétséget kizáróan nem tisztázott okból – lemeztelenítette, majd az aknába dobta. A sértett halálát vízbefulladás okozta.
***
Korábban írtuk: Holtan találtak meg egy eltűnt lányt Borsodnádasdon
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja egy 17 éves borsodnádasdi lány halálának körülményeit.
Az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrsére szeptember 3-án a délutáni órákban tett egy 17 éves lány édesanyja bejelentést gyermeke eltűnése miatt. A rendőrség a polgárőrség és a tűzoltóság bevonásával megszervezte az eltűnt fiatal felkutatását, akinek holttestét éjfél előtt Borsodnádasdon találták meg.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.
(Híradó - Police.hu)