Soha nem akartam egy másik embert megalázni, de vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket - írja a rendező.
Zoom
Marton az MTI-nek juttatta el közleményét:
Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem. Nem kímélték sem a családomat, sem a munkámat, sem önnön magamat. Igyekeztem egész életemben teremteni, alkotni és átadni. Mindez most megsemmisült, olyan - nagyrészt névtelen - közlések alapján melyekben egyoldalú értékelések is találhatók.
Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni.
Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.
Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.
Bocsánatkérésem mellett, továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére állok, hogy hallgassák meg vezetői, rendezői és tanári működésemmel kapcsolatban a társulat tagjait, a színház dolgozóit, valamennyi volt és jelenlegi tanítványomat.
Frissítés: Sárosdi Lilla elfogadta
A színésznőt a Bors hívta fel:
– Sírok. Bocsánat, csak most tudtam meg. Bocsánat – szabadkozott a telefonba, majd egy mély lélegzetvétel után elmondta, megbocsát Marton Lászlónak.
– Ez egy hatalmas dolog, hogyne lehetne elfogadni egy ilyen bocsánatkérést? Tőle ez a legnemesebb, amit tehetett. Sajnálom, hogy erre ilyen sokat kellett várni, de örülök, hogy képes volt megtenni ezt az óriási lépést. Ilyen még nem történt Magyarországon, és örülök, hogy ennek a fontos társadalmi ügynek ilyen katartikus lezárása lehetett. A színésznő úgy fogalmazott, régóta imádkozott azért, hogy a rendezőnek legyen ereje megtenni ezt a gesztust.
– Az, hogy Marton László eljutott odáig, hogy képes legyen szembenézni saját magával, egy folyamat volt. Értettem az első közleményét, a tagadását is. Tudta, hogy bűnös, a bűnös pedig menekült. Kellett egy út, mindenkinek más az a vasajtó, amit az arcába kell csapni, hogy végül belássa a saját hibáit. Igazi, nagy nemes véggel ért véget nála a szenvedés és az önmarcangolás folyamata – tette hozzá a bulvárlap szerint.
Korábban írtuk: