Vona Gábor koalíciós ötletéről kérdezte Fekete-Győr Andrást Huth Gergely, a Pesti Srácok kiadója-felelős szerkesztője. Részlet.
- XXI. századi pártok, egy az utunk! Elfogadja Vona Gábor felkérését?
- Nagyon cuki Vona Gábortól ez a felkérés, de az én memóriámba nagyon mélyen beleégett az EU-zászló elégetése, a cigányozás és a zsidózás, és ezzel nagyon sokmillió választópolgár így van. Amíg nem tisztul a kép, nem bizonyítják be, hogy ők valóban egy európai néppárt lettek, addig semmi esély nincs az összefogásunkra. Konkrét ügyekben persze lehet, például a civil törvénnyel szemben együtt lépünk fel.
Zoom
Kép: Mandiner
- Igaz ez egy választási együttműködésre is, akár egy informális választási koalícióra? Kijelenti-e, hogy semmi módon nem állnak össze a Jobbikkal?
- Értékrendjében teljesen különbözik a Momentum a Jobbiktól. Hosszú még az út, hogy ők valóban váltani tudjanak. A Fidesz is sok év alatt változott át radikális liberális pártból konzervatívvá. Ha ez megtörténik, majd visszatérünk a kérdésre.
- Jól érezzük-e, hogy a Momentum viselkedésének van egy arisztokratikus éle? Hiszen nagyon megválogatják, kivel hajlandóak vitaasztalhoz ülni és kivel nem?
- Ez nem igaz, ne vicceljen! Én mindenkivel leülök vitatkozni, akár Orbán Viktorral is!
- Miben hasonlít a Momentum Gulyás Mártonék szélsőbalos mozgalmához, miben működnek együtt?
- Gulyás Marciék mozgalma nem politikai párt. Véleményem nem igazán van róluk, még akkor sem, ha néha összemosnak bennünket.
- Elfogadják-e Gulyásék segítségét az ellenzék összeboronálásában?
- Nem látok együttműködési lehetőséget, azon kívül, hogy a többi ellenzéki párttal együtt aláírtuk a választási törvény módosítását követelő petíciót. Persze, hogy mit hoz a jövő, azt nem tudom.
Korábban írtuk: